Peter A.G. efter dødsfald: Der er fortsat stoffer i musikmiljøet

- Det er trist, men lad os håbe, at det kan lede til en eller anden form for eftertanke, siger Peter A.G. i kølvandet på bassist Nicolai Munch-Hansens dødsfald

Peter A.G. har set lidt af hvert i det danske musikmiljø. Foto: Stine Tidsvilde
Peter A.G. har set lidt af hvert i det danske musikmiljø. Foto: Stine Tidsvilde

Se også: Dansk musiker død - 39 år gammel

Kira Skovs mand - bassisten og komponisten Nicolai Munch-Hansen - blev fundet død mandag aften blot 39 år gammel.

Den erfarne musiker var ikke kendt i den brede offentlighed, men både som musiker og menneske højt værdsat i musikmiljøet og har gennem årene spillet sammen med topnavne som C.V. Jørgensen, Tim Christensen, Caroline Henderson, Nikolaj Nørlund, Jens Unmack, Steffen Brandt og mange andre.

Hans tragiske dødsfald har chokeret folk både i og udenfor musikbranchen - ikke mindst fordi det er blevet oplyst, at dødsårsagen formentlig skyldes en utilsigtet fatal kombination af euforiserende stoffer og alkohol.

Se også: Kira Skovs kærlighedserklæring til afdød mand: Sorgen er ubærlig

Bassisten Nicolai Munch-Hansen, der bl.a har spillet sammen med C.V. Jørgensen og Tim Christensen er død, 39 år gammel. Foto: Søren Dam Kristensen
Bassisten Nicolai Munch-Hansen, der bl.a har spillet sammen med C.V. Jørgensen og Tim Christensen er død, 39 år gammel. Foto: Søren Dam Kristensen
 

Mere acceptabelt
Men gik man og troede, at musikbranchen anno 2017 var renset for hårde stoffer, så skal man tro om igen. Det vurderer den erfarne Gnags-frontmand, Peter A.G.

- Jeg ved da godt, at der fortsat er stoffer i omløb i musikmiljøet. Det er jo ikke nogen hemmelighed. Fordi man har kriminaliseret hash, så tror jeg, det er blevet mere acceptabelt at tage piller. Jeg tror også, det er blevet mere accepteret at tage coke blandt de yngre. Men det, mener jeg stadig, er dårlige stoffer. Det dur simpelthen ikke, siger Peter A.G. til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Nu tilhører jeg jo selv det lidt ældre segment, der har været så grueligt meget igennem og set følgevirkningerne af alle de hårde stoffer. Vi lærte vores lektie og fandt ud af, at det er for kraftige 'varer' at have med at gøre. Det er simpelthen for farligt og usikkert.

Kira Skov på scenen med Nicolai Munch-Hansen. Foto: Kim Matthäi Leland
Kira Skov på scenen med Nicolai Munch-Hansen. Foto: Kim Matthäi Leland
 

Fyringsgrund
Da han og kollegaerne kørte i højeste gear i 70'erne og 80'erne, blev der gjort kort, men kærlig proces, hvis en af vennerne kom for langt ud.

- Vi så mange skæbner i vores omgangskreds, og derfor måtte vi beslutte os for, at hvis der var hårde stoffer inde i billedet, så skulle der føres krig imod det. Hvis man var på hårde stoffer i Gnags, så blev man simpelthen fyret og sendt hjem øjeblikkeligt, og så forsøgte vi selvfølgelig bagefter at hjælpe, så godt vi kunne. Det gjaldt også for kokain. Man kan ikke arbejde, hvis man er på det. Folk bliver utilregnelige og sure bagefter, siger Peter A.G.

- Du er stadig meget ude at spille - også med folk der er yngre end dig selv. Er det dit indtryk, at der fortsat er stoffer i musikbranchen?

- Jeg møder mange 'speed-snakkere', lad os bare sige det sådan, siger Peter A.G., der dog ikke ønsker at gøre sig selv til talsperson for hverken sundhed eller afholdenhed

- Liver er jo usundt, og det er man nødt til at forholde sig til. Det bliver for kedeligt, hvis man hverken må ryge eller drikke, siger Peter A.G.

Nicolai Munch-Hansen var ankermand i talrige musikprojekter. Foto: Kim Matthäi Leland
Nicolai Munch-Hansen var ankermand i talrige musikprojekter. Foto: Kim Matthäi Leland
 

En ny generation
- Kommer det bag på dig, at vi nu ser et dødsfald som dette, hvor det oplyses, at der har været euforiserende stoffer og alkohol indblandet?

- Nej, det gør det desværre ikke. Vi har da set masser af mennesker dø af det i vores branche. Det er derfor vi gamle har lært lektien. Så kan det godt være, der kommer en ny generation, som ikke helt har styr på det. Man bilder sig måske ind, at man kan styre det, men det kan man ikke. og det er jo sørgeligt. Han var en god bassist. Det er trist, men lad os håbe, at det kan lede til en eller anden form for eftertanke, slutter Peter A.G.

Nicolai Munch-Hansen afgik ved døden mandag aften 20. februar. Han var gift med sangerinden og sangskriver Kira Skov og efterlader sig to børn, Nora på 14 og Morgan på 4.

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.The Black Keys: 'Let's Rock' (Easy Eye-album/Ude 28. juni)
2.Ty Segall: 'First Taste' (Drag City-album/Ude 2. august)
3.Halshug: 'Drøm' (Southern Lord-album/Ude 19. juli)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Amason: 'Marry Me Just For Fun' (Ingrid-single/Ude nu)
2.Sonic Youth: 'Battery Park, NYC: July 4th 2008' (Matador-album/Ude nu)
3.Pip Blom: 'Boat' (Heavenly-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere