Popbrag med Jung: Overvejede at sige undskyld undervejs

Alt spillede som det skulle under onsdag aftens livekoncert med Jung undtagen lige en ting - de lidt for lange coronaramt lokker

Jonas Jung i front for gruppen Jung, der onsdag aften spillede livekoncert på ekstrabladet. dk. Foto: Per Lange
Jonas Jung i front for gruppen Jung, der onsdag aften spillede livekoncert på ekstrabladet. dk. Foto: Per Lange
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Onsdag aften kunne Ekstra Bladet invitere på en eksklusiv live-koncert med det danske popband Jung.

Som om det ikke var nok at få serveret musik lige hjem i dagligstuen, så fik Ekstra Bladets læsere også lov til at stille spørgsmål til den populære trio, der netop har sendt deres debutalbum, 'Blitz', på gaden.

Se eller gense popbraget med Jung

Flere spurgte om, hvordan bandet har det med, at de bliver sammenlignet med danske orkestre som Nephew, Minds of 99 og især TV-2.

- Jeg tror, at det er meget normalt, at et nyt  band eller kunstner, der kommer ud, bliver sammenlignet med andre, sagde bandets keyboardspiller, Michael Hovmann, til Ekstra Bladet umiddelbart efter koncerten.

- Vi er på ingen måde fornærmet over det. Vi bruger jo nogle lyde, som vi godt selv kan lide. Og hvis nogen synes, at vi står på skuldrene af TV-2, kan man vel ikke tillade sig at klage, sagde sanger Jonas Jung.

Sigurd Boesen, der er guitarist i Jung, kan dog til tider godt blive lidt irriteret over sammenligningerne.

- Vi laver jo ikke det vi gør, ved at reflektere andres ting. Vi laves vores eget. Men ellers er det fint, at blive sammenlignet, sagde han.

Nyt dansk popband: Ikke til at stå for

En læser ville gerne vide, hvor bandets navn kommer fra.

- Ja, Jonas hedder jo Jung til efternavn, så på den måde var den ret meget til højrebenet. Han havde gang i et soloprojekt, der hed Jung, inden vi andre kom med. Vi talte om vores navn tre eller fire gange, men vi kunne ikke komme op med noget bedre. Og så lyder det bare fedt, sagde Michael Hovmann.

Sigurd Boesen mener, at det var direkte befriende, at bruge et efternavn som bandnavn.

- Det kunne også let blive prætentiøst at finde noget, der kunne rumme os som band, sagde han.

Utroligt: Dansk trio slår megaband

Onsdagkoncerten fandt sted på Michael Hovmanns 28-års fødselsdag. Det vidste bandets største fans allerede, da koncerten startede fremgik det af Ekstra Bladets liveblog, og undervejs blev det også nævnt af frontmand, Jonas Jung.

Flere læsere spurgte til fødselarens noget specielle fødselsdag, hvor han egentlig skulle have optrådt med Jung i Odense, men i stedet spillede for hele Danmark.

-  Jeg har haft en fantastisk dag. Jeg blev vækket af kæresten med god morgenmad og tog direkte videre til drengene. Vi har brugt meget af dagen på lyd og kameraer inden koncerten, men vi fik også tid til gode burgere. Så den kan vist ikke blive meget bedre, lød hans konklusion.

Jonas Jungs hår var en af de ting, som Ekstra Bladets læsere stillede spørgsmål til. Foto: Per Lange
Jonas Jungs hår var en af de ting, som Ekstra Bladets læsere stillede spørgsmål til. Foto: Per Lange

Blandt de mange spørgsmål kom også et om hår - Jonas Jungs hår.

'Spørgsmål til Jonas, hvordan holder du DK’s skarpeste frisure ved lige nu hvor alle frisører har lukket?', skrev en læser.

Spørgsmålet fik Jonas Jung til at bryde ud i grin.

- Jeg forestiller mig, at det ironisk. Vi havde det faktisk oppe at vende, om jeg under koncerten skulle sige undskyld til vores mødre for vores hår.

- Ligefrem undskyld. Hvorfor det?

- Der er bare noget med hår i vores band. Michael er blevet klippet i en kæmpebrandet. Karse! Og mit har vokset i to måneder nu. Det er ikke godt. Og min mor går altså meget op i mit hår, grinede Jonas Jung.

Allerede fredag er der igen live-musik på ekstrabladet.dk. Det er Annika Aakjær, der skal synge og spille for os karantæneramt og coronaisolerede dansker.

Utroligt: Dansk trio slår megaband

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+