Povl Dissing faldet om

Den kendte musiker var i Spanien for at indspille flamenco-musik

79-årige Povl Dissing faldt om o Spanien. Foto: Polfoto
79-årige Povl Dissing faldt om o Spanien. Foto: Polfoto
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

- Heldigvis var Povl Dissing ved godt mod, da jeg så ham sidst.

Sådan lyder det fra én i sjakket til den flamenco-indspilning, som Povl Dissing var draget til Spanien efter. Men chokket sidder stadig i kroppen på hans omgivelser - ikke mindst hans kone, billedkunstneren Pia Jacobæus - efter at han faldt om i deres lejede hus i Spanien - ifølge Politikens oplysninger - ramt af en hjerneblødning.

Dissing & Co.: Børnerim til voksen-musik

Det alvorlige ildebefindende ramte den danske visesanger og skjald i sidste uge, og forårsagede ifølge hans agentbureau, 'Musik og sang' et hovedtraume, som gør, at han skal holdes i absolut ro.

Den 79-årige sanger er nu indlagt på intensivafdeling på et hospital i nabobyen Cádiz, hvor hans tilstand efter omstændighederne er stabil. Men der er end nu ingen forlydender, hvornår han kan fragtes til Danmark.

Dissing synger på støtte-single

Alt var gjort klar til de flamenco-optagelser, som Povl Dissing havde glædet sig til. Lydprøver og alt var gjort færdige, da han natten til tirsdag i sidste uge faldt om, og siden er alt stillet i bero.

- Lige nu afventer vi, hvad der skal ske, for det er endnu ikke klart, hvor alvorligt det er. Derfor ved vi heller ikke, hvornår han kan flyve til Danmark. Som jeg har fået det forklaret, skal man være sikker på, at der ikke er noget, der inde i hovedet, som vil kunne briste, når han udsættes for tryk i luften, forklarer Pia Sandager, 'Musik og sang'.

Tjald, blomster og hippie-musik

Uvisheden gør også, at man indtil  videre ikke har taget stilling til eventuelle aflysninger.

- Sønnen Rasmus Dissing er taget til Spanien for at støtte sin far og hans kone Pia. Og før jeg får en klar melding fra familien, aflyser vi intet. Seneste melding er, at Povl er i bedring, men vi ved ikke meget, så der er stadig usikkerhed, og derfor kan jeg ikke reagere hverken på kort eller langt sigt, tilføjer hun.

Ifølge Politiken skulle indspilningerne i Spanien forløse en livsdrøm og blive til Povl Dissings første flamenco-udgivelse.

Povl Dissing som ordinær original

'Det er meget trist. Det var en livsdrøm for Povl Dissing at komme herned og indspille en flamenco-plade med nogle af genrens dygtigste musikere, som var meget begejstrede for ham og samarbejdet. Han nåede at møde mange, øve og spille improviserede koncerter, inden han blev syg', siger projektleder Kirstine Hastrup til Politiken.

Hun er idekvinde og initiativtager til pladeindspilningen - og desuden en del af Flamenco-teatret.

Meningen var, at albummet 'Povl Dissing og Flamencolegenderne' skulle indspilles i disse uger i Jerez og udgives på Grundlovsdag den 5. juni på Himmelbjerget mellem Ry og Silkeborg, hvor sangeren skulle give en koncert sammen med nogle af musikerne.

Povl Dissing - tak for kaffe

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+