Prinsesse Marie viser g-streng på Roskilde

Hendes kongelige højhed havde valgt et outfit, der fik hende til at blende godt ind blandt festivalgæsterne

Klik her for at se prinsessen i g-streng.

På samme dag som Roskilde Festival afholdte det traditionsrige nøgenløb, ankom Prinsesse Marie for at besøge Folkekirkens Nødhjælps forskellige aktiviteter på festivalen.

Prinsessen ankom festival-klar i lavtaljede jeans, t-shirt og kilehæle, og med håret holdt tilbage af et par designersolbriller. Godt så hun ud, men hun var højst sandsynligt ikke klar over, at hun ville blive bedt om at sidde på hug på det første stop på ruten.

I hvert fald fik hun her afsløret, at også valget af undertøj var Roskilde-værdigt.

Stolt af de frivillige
Formålet med besøget var dog ikke at høre torsdagens hovednavne på Orange Scene eller for den sags skyld at deltage i dagens nøgenløb, men altså at besøge folkekirkens nødhjælp, som hun er protektor for.

- Det er vigtigt for mig at besøge Folkekirkens Nødhjælps aktiviteter her på Roskilde Festival. Jeg bliver altid meget rørt af at se de frivillige, og jeg er meget stolt af dem, sagde Prinsesse Marie.

Prinsesse Maries første besøg på Roskilde Festival gjorde stort indtryk. (Foto: Julie Sørensen)

Besøget startede hos Folkekirkens Nødhjælps nye samarbejdspartner Rockwool - en koncern, der ved hjælp af stenuld producerer telte, som kan skabe bedre forhold for verdens flygtninge. Derudover besøgte hun den frivillige pantbod og organisationen Wefood, som i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp arbejder på at etablere en butik med overskudsmad.

Lod sig ikke afskrække
I løbet af dagen bevægede prinsessen sig ned gennem festivalens campingområde, som traditionen tro bugner af skrald og urinstøv. Selvom omgivelserne er flere lysår fra Prinsesse Maries hverdag på Amalienborg, los hun sig ikke afskrække.

- Det er første gang, jeg er på Roskilde Festival, og jeg synes, det er meget spændende. Jeg vil meget meget gerne høre musik, men jeg tror det bliver en anden gang. Så kan jeg tage mine store drenge med, sagde hun.

Prinsesse Marie har tidligere bevist, at hun ikke frygter festival-livet. Hun har nemlig - som protektor deltaget i Tønder Festival.

Sidste år lagde Mary og Frede også vejen forbi Roskilde. Der var det for at opleve Rolling Stones for fuld udblæsning på Orange Scene.

120 kommentarer
Vis kommentarer