Rammstein laver Danmarks største sankthansbål

Det tyske rockband er klar til at fyre op under Tinderbox med krudt, kugler og masser af ild

- Når 99 procent af publikum ikke forstår, hvad du synger, er du nødt til at finde på noget andet, der kan fastholde dramaet i showet, har guitaristen Richard Kruspe fra Rammstein tidligere sagt. Foto: AP
- Når 99 procent af publikum ikke forstår, hvad du synger, er du nødt til at finde på noget andet, der kan fastholde dramaet i showet, har guitaristen Richard Kruspe fra Rammstein tidligere sagt. Foto: AP

Glem alt om affutning af gamle grene og grimme hekse. Hvis du er til bål og brand, så er Tusindårsskoven ved Odense med garanti stedet, hvor årets Skt. Hans-flammer skal opleves.

Rammstein er aftenens hovednavn på Tinderbox, og de tyske vildbasser er ikke bare leveringsdygtige til rå rock. Till Lindemann og resten af gruppen er berømte for deres fuldstændigt vanvittige inferno af et ildshow. Og alt tyder på, at gæsterne på årets fynske festival ikke bliver snydt for guitarer med ild i og tårnhøje flammer denne midsommeraften.

Lindemann - galningen fra Leipzig har bestemt ikke mistet sin sans for tysk nationalromantik. (Foto: Warner) INTL. Album-anm. Rammsteins perverse svin kastreres

- Natten til torsdag kommer der ni lastbiler med deres grej og begynder at sætte det op. Så vidt jeg er orienteret, er der omkring 50 mand, der arbejder på at få Rammsteins show til at slå gnister, siger Tinderbox-pressemand Morten Hopballe til Ekstra Bladet.

Det er tyske Nicolai Sabottka, der er manden bag Rammsteins overdådige flammeshow. Han har ikke ønsket at tale med Ekstra Bladet i forbindelse med gruppens besøg i Danmark, men direktøren i special effect-firmaet FFP har tidligere fortalt til magasinet teamrock.com, hvordan han hele tiden er på jagt efter nye effekter til Rammstein.

- Det er mit job at finde på ildeffekter og undersøge markedet for nye spændende ting. Og hvis vi ikke kan finde, det vil leder efter, så har vi et hold af ingeniører, der arbejder på og en fabrik med pyro-teknik i staten Montana. De kan bygge alt, vi har brug for, har han tidligere sagt.

Rammstein - det industrielle metalband fra Berlin kunne i fjor fejre 20 års jubilæum. (Foto: Universal) INTL. MusikNYT Rammstein bryder stilheden

Firmaet FFP har arbejdet fast for Rammstein siden 1996, da et bandets shows var ved at gå grueligt galt. Nogle ildfragmenter faldt pludselig ned fra loftet under koncerten i Treptow Arena i Berlin. Heldigvis kom ingen til skade, og siden har sikkerheden omkring ild og eksplosioner været helt anderledes i fokus, når Rammstein er gået på scenen.

Derfor er brandmyndighederne i Odense også helt trygge ved, at Rammstein sætter ild i Tusindårsskoven i aften.

- Vi ved godt, at det her er gigant stort. At det kommer til at syde og boble på alle mulige måder. Men vi er meget rolige omkring det, for det er dybt professionelle folk, der har med det at gøre, og alle ansøgninger omkring afvikling af showet er i orden, siger Gerner Nielsen, der er myndighedschef i Beredskab Fyn.

- Deres professionelle fyrværkere er godkendt af vores sikkerhedsstyrelse, så vi er på ingen måde urolige, understreger han.

Tinderbox får millioner af kroner i støtte og sponsorater  fra Odense kommune. Sidste år var de mange penge blandt andet med til at skabe en fest i Tusindårsskoven, da amerikanske Major Lazer kiggede forbi. Foto: Anthon Unger Underholdning Tinderbox på støtten: Skattekronerne vælter ind

Det er klokken 01.00 i nat, at Rammstein tænder guitarer og flammekastere i Tusindårsskoven.

Rammstein er klar til at tænde op i Tusindårsskoven. Foto: Peter DeMilia/Music Pics/REX
Rammstein er klar til at tænde op i Tusindårsskoven. Foto: Peter DeMilia/Music Pics/REX
 

21 kommentarer
Vis kommentarer