Rammstein-show aflyser hekse-konkurrence

Midsommer-hyggen er i fare i Odense i aften, fordi en flok ildglade tyskere gæster byen

Den årlige heksekonkurrence er aflyst i år på grund af Rammstein. Foto: All Over Press)
Den årlige heksekonkurrence er aflyst i år på grund af Rammstein. Foto: All Over Press)

I noget nær en menneskealder har Odenses ældste beboerforening, Åløkkekvarterets Grundejerforening, arrangeret Skt. Hans-bål for foreningens medlemmer og beboere i området. Men sådan bliver det ikke i år.

Bestyrelsen i grundejerforeningen vil nemlig ikke tage til takke med lidt brændende grene og træstykker, når de kan se et af verdens vildeste ild-show blive fyret af lige rundt om hjørnet i Tusindårsskoven.

Rammstein laver Danmarks største sankthansbål

- Ud af otte bestyrelsesmedlemmer er vi fem, der skal til Rammstein-koncert i aften. Det har bragt vores Skt. Hans-bål i foreningen lidt i fare, siger kasserer i Åløkkekvarterets Grundejerforening, Alexander Danker, til Ekstra Bladet.

Normalt er der mellem 500 og 1200 mennesker samlet til midsommerfestlighederne i Åløkkeskoven, og heldigvis har en lokal spejderforening overtaget selve optændingen af bålet.

En fast tradition i grundejerforeningen er, at børnene har deres egen hekse-konkurrencen. Den er desværre aflyst i år på grund af de hårdtslående tyske musikere fra Rammstein.

Rammstein bryder stilheden

- Normalt kan børnene lave hekse, som de skal aflevere inden klokken 20. Så bedømmer bestyrelsen dem og vælger de flotteste, som bliver præmieret med masser af slik. Men der er ikke nok bestyrelsesmedlemmer til stede til at afgøre konkurrencen, så den har vi måttet aflyse, siger Alexander Danker.

- Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, at det lige falder sammen med Rammstein, men sådan er det altså i år, siger han.

- Regner du med at få nogle ideer til næste års bål ved koncerten i aften?

- Ha ha, nej det gør jeg ikke, siger kassereren.

Der er fuld ild på Oliver Riedel og Till Lindemann. Foto: All Over Press)
Der er fuld ild på Oliver Riedel og Till Lindemann. Foto: All Over Press)