Raske Penge klar med soloalbum: - Det er ikke altid sjovt at være alene

Rasmus Poulsen har spillet musik i mere end 20 år, men først nu udkommer han med sit debutalbum, der ikke er blevet, som han forventede

Raske Penge udgiver i dag sit første soloalbum. (Foto: Klavs Bo Kristensen)
Raske Penge udgiver i dag sit første soloalbum. (Foto: Klavs Bo Kristensen)

Danskerne kender hans stemme fra hits som 'Faxe Kondi', som han synger sammen med Klumben og 'Men med Ham', der er blevet til sammen med Fresh-I, men når Rasmus Poulsen under kunstnernavnet Raske Penge i november udkommer med sit debutalbum, har han for første gang sat sig selv i centrum.

- De andre udgivelser, jeg har lavet, har lidt mere været et samarbejde med nogen. Det har været en single eller en lille EP, hvor den, der nu har produceret, har været min 'buddy' igennem hele processen. Men her har der været fem forskellige producere på fem forskellige numre, så jeg har været meget alene med det samlede projekt, siger Raske Penge.

Det har givet musikeren helt nye udfordringer.

- På en måde har det været langt og ensomt at lave albummet, og det har været lidt angstprovokerende. For alle de vigtigste numre, jeg har lavet er med. Så hvis man ikke kan lide den her plade, kan man virkelig ikke lide min musik. Det er en sårbar situation at sætte sig selv i, siger han.

Raske Penge: Nu tør jeg mere

Siden han i 2011 debuterede med singlen 'Bor Her', har drømmen om en karriere som musiker udfoldet sig for den 38-årige kunstner, der både har oplevet at spille på Roskildes Orange Scene og at få dobbelt platin og adskillige priser for nummeret 'Faxe Kondi'.

Men med succesen følger også en hård erkendelse.

- På en måde var det nemmere dengang, man bare kunne prøve at lave noget, og måske var det godt, og så var man heldig, men man kunne ikke rigtig miste noget. Nu føler jeg hele tiden, at hvis ikke, det er ligeså godt eller bedre end det, jeg har lavet før, så bliver folk skuffede og synes, at man har tabt den, siger han.

- Jeg er smerteligt opmærksom på, at mange mennesker laver noget rigtig fedt i starten af deres karriere, de har en gylden, kreativ periode, men så holder de op med at være fede. De smarte af dem holder op med at lave musik i tide, men der er også nogen, der bliver ved med at forsøge uden held, siger han.

På trods af sine mange år i musikbranchen, er det først nu, Raske Penge udkommer med sit egentlige debut-album, der består af tre dobbelte vinyler med i alt 24 numre, hvoraf 8 er fra 2015.

Raske Penge: Fem plader der ændrede mit liv

Et af de nye numre på albummet er 'Ingen Udvej' - et nummer, der har overrasket musikeren, men som netop er afstedkommet af det faktum, at han har lavet albummet alene.

- Sangen handler om at dø, og det er helt klart sådan et nummer, der aldrig var blevet lavet, hvis jeg havde siddet sammen med nogen. Det er et produkt af at sidde alene, for det er noget, der kommer langt inde fra mit hoved, mens jeg har siddet i mit dunkle studie, siger Raske Penge og tilføjer:

- Jeg vil jo gerne lave seriøs musik, der kommer fra hjertet, men jeg havde nok ikke forestillet mig, at det skulle lyde på den måde og være så sort, som noget af det er blevet. Det har overrasket mig, at det åbenbart er så dystert, mit univers. Jeg har det jo egentlig fint, så det kom bag på mig. Men måske er det noget, man skal igennem, siger han.

Raske Penge til Palæstina-demo: Det er fucked up

At sidde alene med albummet, har også åbnet for nogle andre følelser for musikeren, der i processen har lært mere om sig selv.

- Noget af det, jeg har erfaret i denne her rejse indad er også, at det ikke altid er sjovt at være alene. Det er jo ikke fordi, jeg er ensom på den måde, at jeg ikke har mennesker omkring mig.

- Jeg har mange søde mennesker i mit liv og et nært samarbejde med bl.a Klumben. Men jeg har ikke rigtig det der hold, som mange musikere har, som de altid spiller sammen med og er sammen med socialt.

- Jeg er mere en enspænder, der er med i nogle sammenhænge, men som ikke rigtig hører til nogle steder. Jeg kan godt føle mig lidt som en outsider nogle gange, siger Raske Penge, der håber, at hans fans kan spejle sig selv i de ærlige følelser, han formidler på albummet.

- Forhåbentlig kan nogle andre føle, at det, jeg har skrevet, passer på dem. Det er jo hele pay-off'et, at der er nogle, der bliver glade for det, siger han.

Albummet 'Indtil Nu' udkommer i dag.

Raske Penge: 'Faxe Kondi' er ikke vores bedste sang