Rekord: Dizzy spiller for 300.000

Aldrig har et dansk musiknavn optrådt for så mange landsmænd på et kalenderår

Dizzy Mizz Lizzy - det ekstremt populære rockorkester fra København gør comeback for anden gang. (Foto: Anine Stuhr)
Dizzy Mizz Lizzy - det ekstremt populære rockorkester fra København gør comeback for anden gang. (Foto: Anine Stuhr)

Det bliver ikke større.

Når Dizzy Mizz Lizzy på fredag starter turné i Esbjerg, så er det samtidig begyndelsen på et historisk togt.

Aldrig har et hjemligt navn nemlig optrådt for så mange danskere i løbet af et kalenderår.

Dizzy Mizz Lizzy sender i dag deres første single i 19 år på gaden. (Foto: PR) DK MusikNYT Udgiver ny musik: Derfor gik Dizzy Mizz Lizzy fra hinanden

I samarbejde med Dizzy Mizz Lizzys bookingbureau PDH Music har Ekstra Bladet regnet sig frem til, at rocktrioen fra København kommer til at spille for op mod 300.000 publikummer i 2015.

Det har så vidt vides hverken Kim Larsen, Rasmus Seebach, D-A-D, Volbeat eller Nephew tidligere formået.

Alt udsolgt på forårsturné
Den gendannede gruppe solgte samtlige 37.000 billetter til den forestående forårsturné på få timer.

Dizzy Mizz Lizzy samler blandt andet 10.000 på hjemmebane i Forum, og københavnerne kan tilsyneladende ikke få nok af Tim Christensens orkester, for billetterne til dobbeltkoncerten med D-A-D på Østerbro Stadion 5. juni er også allerede revet væk.

Tim Christensen er den er de tre tidligere Dizzy Mizz Lizzy-medlemmer, der har haft størst succes med musikken. (Foto: Per Lange) DK MusikNYT Tim C. mere end antyder: Dizzy genopstår igen

Den aften bliver der plads til 17.000, men ellers er der rig mulighed for at opleve Dizzy Mizz Lizzy i sommerlandet, hvor d'herrer spiller 30 shows og er blandt hovednavnene på festivalerne i Skanderborg, Jelling og på Langeland.

Kilder i musikbranchen siger til Ekstra Bladet, at Dizzy Mizz Lizzy får mere end 500.000 kroner for at spille på de større festivaler. 

Michael Poulsen i spidsen for Volbeat, der i august kommer til at spille for over 25.000 publikummer på Fyn. (Foto: Per Lange) DK MusikNYT Volbeat skriver dansk musikhistorie

Volbeat har tidligere fået en million per danske festivaljob, og bandet ser ud til at sætte sig tungt på rekorden for det danske navn, der har samlet flest publikummer til en enkeltstående koncert i Danmark. Der er ifølge Ekstra Bladets oplysninger solgt mere end 25.000 billetter til Volbeats kæmpekoncert i Odense 1. august. 

 

29 kommentarer
Vis kommentarer