Remee stjal hit til millioner

’X Factor’-dommeren tog æren og pengene for et hit, som hans barndomsven Holger skabte

Remee kender lyden af et rigtigt hit, så han tog selv æren for 'This Is How We Party', som barndomsvennen Holger Lagerfeldt havde skrevet størstedelen af. (Foto: Thorkild Amdi)
Remee kender lyden af et rigtigt hit, så han tog selv æren for 'This Is How We Party', som barndomsvennen Holger Lagerfeldt havde skrevet størstedelen af. (Foto: Thorkild Amdi)
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

I ’X Factor’ er Remee den indlevende dommer, der aldrig taler hårdt til de håbefulde deltagere, og som altid virker til at ville det bedste for sine omgivelser.

Men når kameraerne er slukkede, er den succesfulde musiker ikke bleg for at stjæle både ære og penge fra selv barndomsvenner.

For Remee, hvis rigtige navn er Mikkel Sigvardt, har ikke kun pyntet på sit cv med bedrifter, der ikke er hans.

Han har samtidig forsøgt at fuppe barndomsvennen Holger Lagerfeldt for millioner af kroner på et hit, som Lagerfeldt skrev, og som Remee tog æren for.

I 1998 skrev Lagerfeldt S.O.A.P.-pigernes hitsingle ’This Is How We Party’, der tordnede ind på hitlister over hele verden og resulterede i en syndflod af kroner.

Men de strømmede ikke i retning af Holger Lagerfeldt, der havde skrevet hovedparten af nummeret.

– Desværre anmeldte Remee numrene ulovligt og bag min ryg til KODA, som om han havde skrevet dem alene. Og han modtog tilmed publishing-forskuddet, inden jeg opdagede det. Derfor har jeg også kørt en sag på ham i mange år om bedrageri, en sag som nyligt afsluttedes ved udenretsligt forlig, skriver Holger Lagerfeldt i et svar om sagen på debatten på hjemmesiden lydmaskinen.dk, der er et debatforum for musikere og teknikere.

Praler med S.O.A.P.
Når Danmarks Radio praler med deres prominente dommere, er Remees deltagelse i S.O.A.P. et af de helt store slagnumre.

’Pigeduoen S.O.A.P. var Remees opfindelse, og singlen ’This Is How We Party’ blev i 1998 nummer ét på hitlister verden over. Remee skrev og co-producerede desuden ’Let Love Be Love’, som blev en af de mest spillede sange på dansk radio nogensinde’, skriver DR i sin omtale af Remee.

– ’This Is How We Party’ har jeg dog produceret ganske alene, før jeg overhovedet involverede Remee i projektet, slår Holger Lagerfeldt fast.

Penge frem for venskab
Ifølge Holger Lagerfeldt snuppede Remee millioner fra ham, da han stjal æren for nummeret, der blev S.O.A.P.s bedst sælgende.

– Den slags sager om knust tillid, musikalsk hjerteblod, millioner af kroner og ære giver ar på sjælen, skriver Holger Lagerfeldt.

Det, der gjorde ekstra ondt, var det faktum, at de to sangskriveres venskab går langt tilbage.

– Sidst men ikke mindst kommer den sørgeligste del: Mikkel og jeg har kendt hinanden, siden vi var seks år gamle, og det kom som et chok for mig, da jeg langsomt opdagede, han havde snydt og bedraget mig –  hans skolekammerat og barndomsven –  på groveste vis for ussel mammon og griskheden efter anerkendelse, skriver Holger Lagerfeldt på hjemmesiden.

Da flash! efterfølgende møder ham for at få uddybet sagen, er Remees barndomsven mere tavs.

– Jeg har ikke interesse i at køre sagen yderligere op, og at det overhovedet kommer frem i offentligheden på denne måde. Alt, hvad jeg har skrevet, er sandt, men det vigtigste er, at der er indgået forlig, siger Holger Lagerfeldt, der tog debatten af hjemmesiden, da flash! gik ind i sagen.

Han vil ikke oplyse, hvor mange millioner han blev snydt for, men ifølge flash!s oplysninger og beregninger indbragte S.O.A.P.’s plade ’Not Like Other Girls’ omkring otte millioner i publishing-forskud og fire millioner i royalties.

Andre metoder end snyd
En del af dem skulle Holger Lagerfeldt have, men først efter at have kørt en sag om bedrageri mod Remee endte han med at få sin retmæssige del.

– Det var et hårdt år, hvor jeg havde svært ved at tro på det bedste i mine medmennesker, skriver Lagerfeldt.

Han kan glæde sig over, at hans karriere fortsatte, selv om han skulle kæmpe for krediteringen af nummeret.

I musikbranchen er anerkendelsen af hitnumre næsten vigtigere end aflønningen.

Senere har han modtaget 35 guld- og platinplader for Blå Øjne, DJ Alligator, Toy-Box og andre. På verdensplan har han solgt seks millioner enheder og modtog i 1999 en Grammy-nominering som ’Årets Producer’.

– Efter denne oplevelse besluttede jeg mig for, at der måtte være andre metoder til at blive rig og berømt end ved at snyde sine kollegaer, skriver Holger Lagerfeldt.

Han anerkender, at Remee har været med til at skabe pladen og gruppen S.O.A.P.

– Projektet startede på foranledning af mig og senere Jesper Wennick, men Remee fandt senere i processen de to piger, nemlig Line og Heidi, og stod for en del af ’salgsarbejdet’ over for Sony Music. Der er derfor ingen tvivl om, at Remee har haft en uomtvistelig del i succesen, men at han kanoniserer sig selv som værende sangskriver og producer af hele pladen er ude af proportioner med virkeligheden, skriver Lagerfeldt.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+