Richard Ragnvald: I dag hyrer de mere dem fra X Factor

Richard Ragnvald har sunget dansktop-musik i mere end 50 år og bliver ved med det, selv om genren ikke har det bedste ry

Richard Ragnvald mener ikke, at det er legalt at kunne lide dansktop-musik. Men det betyder ikke, at der ikke stadig er mange, der elsker musik-genren, fortæller han. (Foto: All Over)
Richard Ragnvald mener ikke, at det er legalt at kunne lide dansktop-musik. Men det betyder ikke, at der ikke stadig er mange, der elsker musik-genren, fortæller han. (Foto: All Over)

Ikke mange vil stå helhjertet ved, at de elsker dansktop-musik, men det betyder sådan set ikke det store for en af genrens grand old men, 68-årige Richard Ragnvald, der med hit som 'Kære lille mormor' har levet et langt liv i dansktoppens navn.

Ifølge ham er der stadig stor opbakning til musikken, selv om det ikke er det samme som for 20 år siden.

- Dansktoppen lever i bedste velgående, siger han.     

- Jeg har levet af den siden 1971, og det gør jeg stadig. Jeg har endda overskud til også at lave enkelte velgørenhedsting, siger han med henvisning til, at han blandt andet 11. december optrådte gratis i København for hjemløse.

- Der bliver skrevet så meget om, at der samles ind til migranter, men jeg ser sådan på det, at vi først og fremmest skal samle ind til vores egne.

Johnny Hansen tjener godt på at være musiker. Pengene investerer han i ejendomme i sin hjemby, Hurup Thy. (Foto: All Over) Kendte Stort dansktop-tema: Sådan bruger Kandis-Johnny millionerne

- Hvordan er branchen nu i forhold til for 20 år siden?

- For 20-25 år siden var der mange blokvognsarrangementer på tivolipladser og så videre, hvor dansktop-solisterne spillede. I dag hyrer de mere dem fra 'X Factor' og den type programmer.

- Hvor spiller du så?

- Jeg har specialiseret mig i et repertoire til pensionister, ældre og seniorer. Man må jo følge med, og mit publikum er dem, der har fulgt med mig op gennem årene.

- Er der også et yngre publikum til dansktoppen?

- Helt sikkert. Jeg kan jo blandt andet se på min Facebook, at der er mange unge mennesker, der følger med, og når jeg kommer rundt i landet, kommer de hen og snakker. Over for deres kammerater vil de ikke rigtig vedkende, at de er til dansktop, men så kommer de alligevel over og siger, at det er skidegodt.

Se også: Splittelse opløser legendarisk dansktop-band

Richard Ragnvald har levet af at synge det meste af sit liv. Her optræder han tilbage i 1997. (Foto: Polfoto)
Richard Ragnvald har levet af at synge det meste af sit liv. Her optræder han tilbage i 1997. (Foto: Polfoto)

- Vil der stadig være en dansktop, når det publikum, der nu er seniorer, ikke længere er her?

- Det er jeg helt overbevist om. Nogle af mine kolleger kalder det så ikke dansktop-musik længere, men populærmusik, men det er jo det samme. Jeg har været tro over for dansktoppen i 56 år. Jeg startede i 1959 med at synge dansktop-musik, og det bliver jeg ved med.

- Hvad er det, dansktop-musikken kan?

- Den samler folk. Folk synger med og er glade. Hvis du ser tysk tv, så samler det utrolig mange mennesker til de her koncerter. Det samme sker herhjemme, men bare i mindre grad, fordi det ikke er så legalt at kunne lide dansktop. Folk har svært ved at erkende, at de godt kan lide dansktop-musik.

Se også: Fejde i Fede Finn og Funny Boyz: De gik bag om ryggen på mig

- Hvorfor har de det?

- Det hele skal være så fint og kulturelt, at det er til at brække sig af. Hvis du tager Aarhus Festuge, så var der for år tilbage masser af populærmusik, men det er der ikke mere. Der var også fest og underholdning for de ældre. Det er der heller ikke mere. I stedet henter de noget fra udlandet, der er kulturelt, men mange af de aarhusianere, jeg taler med, gider ikke engang gå til det mere. Det folkelige er væk.

- Der er ikke meget dansktop tilbage på tv. Hvordan har du det med det?

- Der er stadig fællessang med Johnny Reimar på TV2 Charlie, og i det hele taget sender både Charlie og DK4 en del. For eksempel har DK4 'Dansktop Talent 2015', hvor de prøver at finde nye talenter inden for genren, og samtidig arrangerer de en dansktop-prisuddeling i Herning her til januar. Jeg er blandt andet nomineret til årets mandlige dansktop-solist. Og så er der 'Top Charlie' i Parken. Det bliver udsolgt hvert år. Folk vil gerne høre det her musik.

Se også: Dario har fået pacemaker

 

52 kommentarer
Vis kommentarer