Risiko for monsterregn på Tinderbox: I var pivheldige i går

Gårsdagens skybrud gik lige uden om Odense, men det er ikke sikkert, at de 40.000 festivalgæster slipper tørskoet fra det kommende skybrud

Torsdag aftens uvejr over det østlige Danmark så en overgang også ud til at ramme Tinderbox, men på uforklarlig vis slap de 40.000 for videre tiltale. Nu vender skyerne og risikoen for uvejr tilbage. Foto: Anthon Unger
Torsdag aftens uvejr over det østlige Danmark så en overgang også ud til at ramme Tinderbox, men på uforklarlig vis slap de 40.000 for videre tiltale. Nu vender skyerne og risikoen for uvejr tilbage. Foto: Anthon Unger

Der kommer masser af regn og også masser af tordenskrald ind over især det østlige Danmark sent i aften og i løbet af natten til lørdag.

Det spår DMI, som forventer, at der i alt risikerer at falde op mod 50 millimeter i perioden på udsatte steder. Desuden risikerer en del af vandet at falde som decideret skybrud med mellem 15 og 25 millimeter på blot en halv time.

Til gengæld er det mere usikkert, hvor regnen kommer til at ramme helt præcist. Ifølge vagthavende meteorolog ved DMI, Frank Hansen, kommer der regn. Og også meget af den. Men nogle steder vil der måske slet ikke falde noget, mens andre oplever at få så meget vand i løbet af natten, at det normalt svarer til, hvad der falder på en hel måned.

- Tinderbox slap helt for de voldsomme regnmængder, som ramte det sydøstlige Fyn og Ærø, hvor der faktisk også var en skypumpe, der raserede. De var dødheldige i går, at uvejret og de omkring 40 millimeter regn lige nøjagtig trak uden om. Spørgsmålet er, om de bliver lige så heldige i aften og i nat. Det er nok ikke sikkert, at de kan være lige så heldige en gang mere, siger Frank Hansen til Ekstra Bladet.

Se også: 30 grader og kun en bikini

Regnen kommer senere
Ekstra Bladets reporter på stedet bekræfter DMI's melding om svineheld. Hun fortæller, at alt indtil videre er drevet uden om. Folk på Tinderbox har tilsyneladende svært ved at fatte, at de i aftes og i nat helt slap for de mængder regn, som andre fik.

Tusindvis af festivalgæster er indtil videre sluppet nådigt fra det uvejr, der ellers har ramt andre egne i regionen. Foto: Anthon Unger
Tusindvis af festivalgæster er indtil videre sluppet nådigt fra det uvejr, der ellers har ramt andre egne i regionen. Foto: Anthon Unger

Og det var ikke, fordi det ikke var til at se, at der var tunge skyer på himlen.

- Ja, det er skørt så heldige, vi var. Det trækker så meget op, og vi siger 'nu kommer det', og så driver det væk igen, siger Ekstra Bladets udsendte, der undrer sig lige så meget som alle andre over, at der ikke faldt nogen regn i aftes.

DMI har i sit seneste vejrvarsel meldt ud, at regnvejret i aften og i nat sandsynligvis vil ramme lidt senere end i aftes, hvor de første meldinger om skybrud begyndte at blive meldt ind ved 20-tiden. Og DMI forventer også, at regnvejret vil vare i længere tid end i aftes og i nat. Varslet om 'voldsomt vejr' gælder helt indtil klokken 8 lørdag morgen.

Se også: Det taler Søren Huss med sin datter om nu

- Regnen falder sandsynligvis ikke under en tordenbyge, men under flere. I aftes drev tre tordenvejr ind over dele af landet, og det samme kan komme til at ske igen i aften, siger Frank Nielsen til Ekstra Bladet.

Se også: Tinderbox åbnede i vild galop

Tinderbox slap heldigt fra gårsdagens uvejr, men det gjorde resten af landet ikke. Se Ekstra Bladet-læsernes vilde vejrvideoer herunder:

Lyn slår ned i København.

Regnen pisker ned på Ærø.

Kraftig regn i Mogenstrup ved Næstved. 

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Swamp Dogg: 'Sorry You Couldn't Make It' (Joyful Noise-album/Ude 6. marts)
2.The James Hunter Six: 'Nick of Time' (Daptone-album/Ude 6. marts)
3.César Vidal: 'César Vidal' (Busy Bee-album/Ude 13. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere