Rørt Rasmus synger duet med sin far

Ved hjælp af en helt særlig teknik er det lykkedes at indspille en duet mellem far og søn

Rasmus Seebachs sang med sin afdøde far er at finde på hitmagerens nye album, der udkommer i morgen. Foto: Linda Johansen
Rasmus Seebachs sang med sin afdøde far er at finde på hitmagerens nye album, der udkommer i morgen. Foto: Linda Johansen

Rasmus Seebach brød igennem som popsanger i 2009, seks år efter at han havde mistet sin far, Tommy Seebach.

Men på sit nye album, 'Før vi mødte dig', synger Rasmus Seebach på sangen 'Andeby' duet med sin far.

- Det er ret vildt. For over 10 år siden ringede min bror, Nicolai, og jeg til min fars pladeselskab og spurgte, hvor alle min fars gamle indspilninger var henne. De lå ude på et lager, og vi fik så adgang til alle råfilerne, fortæller Rasmus Seebach.

Rasmus Seebach - jeg måtte ned på knæ og trygle hende om at blive. Foto: Linda Johansen Kendte Rasmus Seebach: Jeg måtte tigge min kæreste om at blive

Sammen med sin familie havde han et ønske om at kunne bevare indspilningerne for eftertiden.

- Vi ville rigtig gerne bevare dem, så de ikke pludselig forsvinder eller bliver ødelagte, fortæller sangeren, der gik i gang med at undersøge, hvordan man kunne få digitaliseret råfilerne.

- De gamle bånd skal bages i en meget speciel ovn ved et helt bestemt antal grader, for at man kan få indspilningerne overspillet til digitale filer. Det er en ret nørdet proces, og man har kun én chance, så det skal virkelig gøres rigtigt. Ellers ødelægger man dem. Men der er nogle rigtig dygtige folk, der har specialiseret sig i at gøre det, fortæller Rasmus Seebach.

Sindssyg oplevelse
Brødrene har altså haft råfilerne til faderens sang 'Andeby' og har derfor haft mulighed for at skrælle musikken og rumklangen fra farens vokal væk, så Rasmus Seebach havde sin fars rene vokal i ørerne, da han gik i studiet.

- Det var en sindssygt stærk oplevelse at begynde at synge en harmoni op af ham. Jeg indspillede den simpelthen så mange gange, bare fordi jeg syntes, det var så dejligt. Jeg blev virkelig rørt af det, fortæller Rasmus Seebach.

Se også: Åh nej: Seebach har single-problemer

Sangeren har haft sin fars numre 'Du' det dejligste' og 'Under stjernerne på himlen' med på tidligere album, men det er altså første gang, de ligefrem synger sammen på et indspillet nummer.

Det glæder Rasmus Seebach, at han kan sprede sin fars musik.

- Jeg synes jo, der er mange af de der lidt uopdagede hits i min fars katalog. Det sker tit, at jeg hører en, som jeg synes, folk fortjener at lære at kende, siger han.

- Jeg synes, det er rigtig fedt, at jeg kan introducere en Tommy Seebach-sang til nogen, der måske ellers aldrig ville have hørt den og på den måde forlænge sangenes liv og give dem til en generation, der ellers aldrig ville have lagt mærke til dem, siger han.

Albummet 'Før vi mødte dig' udkommer i morgen fredag 24. november.

Se også: Seebach scorer millioner trods nedgang

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.J Mascis: 'Elastic Days' (Sub Pop-album/Ude 9. november)
2.Thom Yorke: 'Suspiria' (XL-soundtrack/Ude 26. oktober)
3.Artillery: 'The Face of Fear' (Metal Blade-album/Ude 16. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Kurt Vile: 'Bottle It In' (Matador-album/Ude nu)
2.Thomas Dybdahl: 'All These Things' (1MicAdventure-album/Ude nu)
3.Courtney Barnett: 'Small Talk' (Marathon Artists-single/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen