Roskilde Festival 2021 er udsolgt

Roskilde Festival melder allerede udsolgt for næste års festival

Roskilde Festival melder udsolgt i 2021. Foto: Thomas Borberg
Roskilde Festival melder udsolgt i 2021. Foto: Thomas Borberg
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Over et år før Roskilde Festival 2021 løber af stablen, melder festivalen udsolgt af partoutbilletter.

Det oplyser Roskilde Festival på Facebook.

'Wow. Roskilde Festival 2021 er udsolgt. Vi er taknemmelige for, at så mange har valgt at støtte os og deltage i #RF50', skriver de i opslaget og fortsætter:

'Det her er en god mulighed for os for at fortsætte arbejdet med den 50. festival', skriver de blandt andet videre i opslaget.

Mange musikglade danskere har valgt at støtte Roskilde Festival og gemme deres billetter til 2021. Foto: Per Lange
Mange musikglade danskere har valgt at støtte Roskilde Festival og gemme deres billetter til 2021. Foto: Per Lange

På festivalens hjemmeside oplyser arrangørerne, at de er dybt taknemmelige for, at så mange festivalgæster har valgt at støtte festivalen, når den vender tilbage i 2021.

'Vi havde aldrig turdet håbe på denne slags venlige støtte, som har været brugbart for os i forhold til at arrangere festival i 2021 allerede nu', lyder det fra festivalen.

Roskilde-hovednavn aflyser alle koncerter i 2020

'Vi er ovenud lykkelige og taknemmelige for den enorme tillid, vi møder. Interessen for at deltage i vores jubilæumsfestival har været enorm, og efter vi for første gang nogensinde desværre har været tvunget til at aflyse en festival, er opbakningen heldigvis kun blevet større,' lyder det videre.

I april meddelte Roskilde Festival, at de var nødt til at aflyse årets festival, der skulle markere deres 50-års jubilæum, fordi regeringen valgte at forlænge forbuddet mod store forsamlinger til og med august grundet coronakrisen.

Næste år kan folk fra hele verden igen indtage Roskilde Festival. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Næste år kan folk fra hele verden igen indtage Roskilde Festival. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
 

Mange har beholdt billet
Siden har festivalen opfordret til, at festivalgæsterne skulle gemme deres billetter til næste år og dermed støtte festivalen økonomisk og give dem grobund for at kunne holde endnu en festival i 2021.

Mandag oplyste Christina Bilde, der er talskvinde for festivalen, at hele 85 procent af festivalgæsterne havde valgt at gøre netop det.

- Vi er meget taknemmelige for, at så mange har valgt overføre deres billet til næste års Roskilde Festival, sagde hun i en pressemeddelelse.

- Konkret skaber opbakningen fundamentet for, at vi kan fortsætte arbejdet med at forberede den 50. udgave af Roskilde Festival i 2021, lød det videre.

Foto: Per Lange
Foto: Per Lange
 

Tirsdag klokken 12 blev de sidste partoutbilletter til næste års festival frigivet, og klokken 15.30 kunne festivalen således melde udsolgt.

Roskilde Festival var planlagt til at vare fra 27. juni til og med 4. juli.

Nu skal festivalen afvikles fra 26. juni til 3. juli 2021.

85 procent gemmer billet til Roskilde

10.000 billetter til salg

Selvom alle partoutbilletterne nu er udsolgt, er det stadig muligt at købe endagsbilletter fra efteråret 2020. Det er også muligt at skrive sig på venteliste.

Christina Bilde oplyser til Ekstra Bladet, at cirka halvdelen har valgt at beholde endagsbilletten, og at der derfor kommer 10.000 til salg senere i år. Det vides dog ikke præcis, hvornår de bliver sat til salg.

Hun fortæller, at de ikke havde forventet, at de allerede ville kunne melde udsolgt over et år før festivalen.

- Vi er meget, meget glade over, at det er gået så stærkt. Og vi er også en lille smule overraskede over det, siger hun.

- Vi havde ikke helt forventet, at det ville gå så stærkt, selvom der godt nok var flere på ventelisten, end der var billetter til salg. Men én ting er at skrive sig på en venteliste - noget andet er rent faktisk at købe billetten. Så det var en positiv overraskelse.

De mange gæster til 2021-udgaven ved endnu ikke, hvilke kunstnere de kan glæde sig til at se på scenen. Og netop det gør billetsalget endnu mere fantastisk, siger hun.

- Det er lige præcis det, der gør det så fantastisk. Det er forventningen til, at der kommer noget, som man gerne vil være med til. Det er fællesskabet, og for os er det en kæmpe loyalitet, som vi oplever ved, at man køber eller overfører sin billet allerede nu, siger Christina Bilde.

- Og det viser jo bare, at det ikke kun er lineuppet, der betyder noget for vores deltagere. Det er den fulde festivalsoplevelse, som de går efter.

Store navne som blandt andre Taylor Swift var på plakaten for Roskilde Festival 2020, men det vides altså endnu ikke, hvornår man kan forvente at få de første navne til 2021-udgaven præsenteret.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind