Roskilde Festival aflyst: - Vi er dybt ulykkelige

Der bliver ingen Roskilde Festival til sommer

Forbuddet mod store forsamlinger fastholdes frem til august, lød det fra Mette Frederiksen mandag aften. Video: Ritzau
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Forbud mod store forsamlinger gælder til og med august, siger statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde. Det vil blandt andet ramme musikfestivaler, og Roskilde Festival er en af dem.

'Vi er dybt ulykkelige!', lyder det på Roskilde Festivals Facebook-profil, hvor det fortsættes:

'Vi frygtede, at det ville ske. Vi har til det sidste håbet, at det ikke ville ende på denne måde. Men risikoen for smittespredning er for stor, når så mange mennesker er samlet, og det hensyn er ubetinget det vigtigste. Så der bliver ingen Roskilde Festival denne sommer'.

Roskilde Festival skulle i år have været noget ganske særligt, da det er nummer 50.

'Den skulle have været noget helt særligt. Som Roskilde Festival nr. 50 skulle den have været en markering, der fejrede det, vi er rundet af ved at se frem. En fejring, som hyldede kunsten, fællesskabet og lysten til at gøre en forskel. Alt det, vi har så meget brug for i disse tider', lyder det på Facebook-profilen.

'Vi havde glædet os til at fejre den med jer. Vi har knoklet og gjort os umage. Vi ved, at forventningerne fra jer også har været tårnhøje. Sammen har vi krydset fingre og holdt vejret i forhåbning om, om at udviklingen ville være positiv og gå stærkt nok til, at vi kunne mødes til sommer. Sådan blev det ikke. Roskilde Festival nr. 50 må vente til 2021'.

Billetter kan overføres til næste år
Hvis du er en af dem, der har købt billet til festivalen i 2020, vil det være muligt kunne overføre den til Roskilde Festival 2021. 

Hvis du ikke ønsker at overføre din billet, vil den også kunne refunderes.

'De præcise omstændigheder omkring både overførsel og refusion kommer vi tilbage med hurtigst muligt, når praktikken er på plads. Det beder vi om forståelse for', lyder det fra festivalen.

'Først og fremmest beder vi om din opbakning. Du kan gøre en kæmpe forskel ved allerede nu at sige ja tak til at være med til Roskilde Festival i 2021. På den måde vil du være med til at sikre fundamentet for festivalen og hjælpe os gennem den næste meget svære tid.'

Ekstremt alvorlig situation
På Roskilde Festivals Facebook-profil oplyses det endvidere, at festivalen er i en særlig vanskelig situation, idet det er en indsamlingsbegivenhed, der afholder festival for at samle penge ind til velgørende arbejde for børn og unge. Overskuddet doneres hvert år væk, og der er ingen større opsparing at trække på.

'Det er en ekstremt alvorlig situation for os, men ikke alene for os. Der vil være betydelige konsekvenser for kunstnere, leverandører, de frivillige foreninger, kulturpartnere, virksomheder og organisationer, der står bag boder, yder service på pladsen eller som bidrager med programindhold, leverancer og produktioner. Mange af disse aktører er i forvejen meget hårdt ramt', forklares det.

'Samtidig kan foreningen bag festivalen ikke leve op til sit formål: at støtte børn og unges muligheder. Det får betydning for en række organisationer og initiativer både i og uden for Danmark, som også har ekstra brug for hjælp nu. Årets festival kunne have været lyset for enden af den tunnel, vi alle befinder os i nu', fortsættes det.

'Nu går vi sammen med kunstnere, samarbejdspartnere, leverandører, foreninger og organisationer – alle dem, der med til at skabe Roskilde Festival – om at skabe en forrygende Roskilde Festival nr. 50 i 2021 og sikre, at det orange lys brænder stærkt og varmt helt frem til næste sommer. Roskilde Festival er der hele året'.

Facebook-opdateringen afsluttes med, at Roskilde Festival vil melde tilbage med ny information, når de er kommet sig lidt over meddelsen.

Ekstra Bladet arbejder på en yderligere kommentar fra festivalens presseafdeling.

Forbud mod festivaler og markeder til og med august

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+