Roskilde Festival aldersdiskriminerer

Der er endnu ingen kunstnere over 70 år blandt hovednavnene til dette års festival

Rolling Stones stod i 2014 øverst på Roskilde-plakaten. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Rolling Stones stod i 2014 øverst på Roskilde-plakaten. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

Se også: Nye hovednavne til Roskilde

Se også: Roskilde: Muligvis vores ældste hovednavn nogensinde

De seneste to år er Roskilde Festival blevet rost af Ældresagen for at inkludere modne/gamle/lagrede kunstnere i toppen af plakaten.

I 2014 var det The Rolling Stones, der med en aktuel gennemsnitsalder på 71,5 år viste de unge, hvordan man spiller rock og rul på analoge instrumenter, og sidste år overgik festivalen sig selv ved at hyre den 73-årige eks-Beatle Paul McCartney som hovednavn.

Der er endnu ingen på Roskilde Festivals musikprogram, der aldersmæssigt er i samme liga som de seneste to års hovednavne Rolling Stones og McCartney. (Foto: Per Lange)
Der er endnu ingen på Roskilde Festivals musikprogram, der aldersmæssigt er i samme liga som de seneste to års hovednavne Rolling Stones og McCartney. (Foto: Per Lange)
 

- Vi er rigtig glade for den signalværdi, der ligger i det. Det er vigtigt, at man får pillet lidt ved de dominerende aldersetiketter og får demonstreret, at man sagtens kan blive ved med at være aktiv som kunster, musiker og menneske - også selv om man har passeret de 70, sagde chefkonsulent i Ældre Sagen, Margrethe Kähler, i forbindelse med Rolling Stones' Roskilde-optræden i 2014

Se også: Ældre Sagen om Stones-koncert: Det betyder rigtig meget

I år ser det noget sløjere ud med hensyn til de gamle kunstnere og med dagens tilføjelser af hovednavnet LCD Soundsystem med den blot 45-årige James Murphy i front og 27-årige danske Mø, er aldersgennemsnittet faretruende lavt.

Retfærdigvis skal det dog bemærkes, at frontmand Bernard Sumner i bandet New Order, der er at finde i toppen af årets plakat, fyldte 60 tidligere på måneden.

Den endelige plakat til årets Roskilde Festival ser først dagens lys senere på foråret. Men med 21 nye afsløringer er 53 ud af 175 navne nu offentliggjort, og i toppen af plakaten står Red Hot Chili Peppers, New Order, PJ Harvey, Tenacious D og Wiz Khalifa

Roskilde Festival finder sted fra lørdag 25. juni til lørdag 2. juli. Partout-billetter til Roskilde Festival koster 1995 kroner. Et begrænset antal endagsbilletter er til salg for 995 kroner.

Alle offentliggjorte kunstnere kan ses HER

11 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Human Impact: 'Human Impact' (Ipecac-album/Ude 13. marts)
2.The Secret Sisters: 'Saturn Return' (New West-album/Ude 28. februar)
3.Honey Harper: 'Starmaker' (ATO-album/Ude 6. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere