Roskilde Festival: Vi har ingen fejde med Lukas Graham

Danmarks største musikfestival har trods 'god dialog' aldrig hyret årtiets største musiknavn i Danmark

Christianitten Lukas Forchhammer i spidsen for hitmagerne Lukas Graham på festivalen NorthSide i Aarhus i sommeren 2016. Foto: Ivan Boll
Christianitten Lukas Forchhammer i spidsen for hitmagerne Lukas Graham på festivalen NorthSide i Aarhus i sommeren 2016. Foto: Ivan Boll

Suspekt, Volbeat, Mø, Phlake, The Minds of 99, Benal, L.O.C., Alex Vargas, Scarlet Pleasure, Magtens Korridorer, Sivas.

Stort set alle tidens populære, danske musiknavne har optrådt på Roskilde Festival. Undtagen det mest populære - Lukas Graham.

Se også: Ballade med Lukas: Vælter det hele

Siden hitmagerne fra København brød igennem til masserne i 2012 har de sommer efter sommer turneret udenom Orange, og 2019 bliver heller ikke året, hvor Danmarks mest efterspurgte band i øjeblikket står på Danmarks største scene.

Lukas Graham giver nemlig kun en dansk festivalkoncert næste år, og den finder sted på Smukfest i Skanderborg.

Se også: Utroligt! Lukas Graham gør det igen

Roskildes programchef, Anders Wahrén, afviser i en mail til Ekstra Bladet, at en konflikt mellem parterne skulle ligge til grund for succesbandets bemærkelsesværdige fravær:

'Vi har ikke nogen fejde med Lukas Graham eller holdet omkring, tværtimod. Vi udelukker aldrig nogen på forhånd og har heller ikke fået indtryk af, at vi skulle være udelukket fra artistens side. Indtil videre har dialogen med dem ikke mundet ud i et show på Roskilde Festival, men både Roskilde Festival og Lukas Graham har forhåbentlig mange år foran sig.'

Halvanden million
Direktør for Lukas Grahams pladeselskab, Torben Ravn, skriver følgende til Ekstra Bladet:

'Der er absolut god dialog med Roskilde Festival omkring Lukas Graham, og det har der været gennem alle årene. Men flere faktorer spiller ind, når tourplanerne lægges, og det kan være lidt af et puslespil at få alle brikker til at passe sammen - ikke mindst datoerne. Jeg er da også sikker på, at der bliver et stop på Dyrskuepladsen i Roskilde på et tidspunkt, hvor det passer ind i alles planer.'

Tusindvis af popfans mødte op for at se Lukas Graham, da trioen var på Tinderbox i fjor. Foto: Tariq Mikkel Khan
Tusindvis af popfans mødte op for at se Lukas Graham, da trioen var på Tinderbox i fjor. Foto: Tariq Mikkel Khan

Lukas Graham har de senere år optrådt hos Roskildes største konkurrenter - Tinderbox i Odense samt NorthSide i Aarhus og næste år gælder det altså Smukfest i Skanderborg.

Roskilde ønsker ikke at kommentere, om Lukas Graham fravælger Orange, fordi andre festivaler har budt mere for trioen end den sjællandske gigant.

Se også: Lukas Graham giver festival rabat

Kilder i musikbranchen siger til Ekstra Bladet, at Lukas Graham formentlig får mindst halvanden million kroner i honorar for en eksklusiv koncert i sommerlandet.

Den forgangne sæson gik bandet dog ned i pris for at spille på to mindre festivaler, der ligger medlemmernes hjerter nær - Sølund Musikfestival for udviklingshæmmede og Tønder Festival, hvor frontmand Lukas Forchhammer er kommet privat i årevis.

Næste stop Parken?
Lukas Graham er nu så eftertragtet et livenavn, at der forventes udsolgt tre dage i træk, når d'herrer indtager Royal Arena i januar.

Sammenlagt kommer 48.000 dermed til at opleve Lukas Graham på Amager, hvilket er ensbetydende med en fyldt Parken, der fremstår som det næste logiske skridt for popidolerne:

'Jeg tror, de fleste danske musikere har forestillet sig at stå på scenen i Parken, og den drøm er der heldigvis stadig plads til at have for Lukas Graham. Men der er altså ingen konkrete planer', oplyser Torben Ravn fra Copenhagen Records.

Se også: Christia-nitten: I dag sælger Lukas ud

Der bliver også udsolgt, når Lukas Graham i februar giver to koncerter i Boxen i Herning, og alt i alt vil 78.000 se bandet på scenen ved de fem arenakoncerter i begyndelsen af 2019.

Det svarer nogenlunde til et velbesøgt show på Orange.

Scarlet Pleasure er det hidtil eneste danske navn, som er offentliggjort til Roskilde 2019. Foto: Thomas Borberg
Scarlet Pleasure er det hidtil eneste danske navn, som er offentliggjort til Roskilde 2019. Foto: Thomas Borberg
 

12 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Delbert McClinton and Self-Made Men + Dana: 'Tall, Dark, & Handsome' (Hot Shot-album/Ude 26. juli)
2.Ty Segall: 'First Taste' (Drag City-album/Ude 2. august)
3.Russian Circles: 'Blood Year' (Sargent House-album/Ude 2. august)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Bombay Bicycle Club: 'Demos 2004-2008' (Mmm...-album/Ude nu)
2.Sofia Bolt: 'Waves' (Loantaka-album/Ude nu)
3.Sigur Rós: 'Ágætis byrjun - 20th Anniversary Deluxe Edition' (Krunk-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere