Roskilde Festival: Vi var i dialog med AC/DC

De australske rockikoner stod højt på ønskelisten hos både arrangører og publikum

Roskilde Festival må se langt efter AC/DC i denne ombæring. (Foto: Anthon Unger)
Roskilde Festival må se langt efter AC/DC i denne ombæring. (Foto: Anthon Unger)

Så tæt på og dog så langt fra. Omtrent sådan må det føles hos ledelsen af Roskilde Festival på dagen, hvor det er blevet offentliggjort, at et af verdens absolut største rockbands lægger vejen forbi Danmark.

Som om det ikke er nok, at AC/DC-koncerten kommer til at løbe af stablen på dyrskuepladsen i Roskilde, der jo som bekendt også årligt lægger græs/mudder til Danmarks største festival, så er koncerten programsat blot 11 dage, efter festivalen slutter.

Højt på ønskelisten
Festivalen lægger da heller ikke skjul på, at de gerne havde haft de fire store bogstaver øverst på plakaten næste år.

- Det kunne have været fedt, hvis det havde været på Roskilde, og det er der jo også mange, der har ønsket. Det er et af de bands, der altid står højt på ønskelisten. Det har de gjort i mange år - specielt hos publikum, men også hos os. Men det er jo bare dejligt, at de kommer til Danmark, siger festivalens talsperson Christina Bilde til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Vi har også været i dialog med AC/DC, men det stod ret hurtigt klart, at det ikke kunne lade sig gøre. Det er jo en meget stor produktion, de kommer med, og vores festival passede ikke ind i deres planer.

AC/DC's Brian Johnson og Angus Young giver den nok en på kasketten til sommer. (Foto: AP) DK MusikNYT Endelig! AC/DC rocker Roskilde

AC/DC-frontbrøler Brian Johnson under en tidligere koncert i Horsens. (Foto: Anders Brohus)
AC/DC-frontbrøler Brian Johnson under en tidligere koncert i Horsens. (Foto: Anders Brohus)
 

Det er helt konkret den enorme stadion-produktion, som bandet rejser kloden rundt med, der har været problemet i forhold til at få Young og co. på Orange Scene.

- Nogle af de meget store bands kommer med en produktion, der simpelthen bare ikke passer ind i en festival. Det kræver noget andet, end vi kan tilbyde, og det er sådan set bare sådan virkeligheden er. Nogle gange kan det lade sig gøre. Andre gange kan det ikke, sige Christina Bilde.

Jesper Binzer fra D-A-D er stor fan af AC/DC, der kommer til Danmark i juli. (Foto: Henning Hjorth) DK MusikNYT Binzer elsker AC/DC: De er historiske!

Orange Scene er vores
Det er dog ikke altid, at de helt store bands siger nej til at spille festivaljobs. Sidste år spillede et af de få rockbands, der er ældre end AC/DC - The Rolling Stones - nemlig på Roskilde Festival.

- Nogle gange er det attraktivt for de helt store bands at spille på en festival som Roskilde, da de på den måde kan komme i kontakt med nogle andre mennesker end deres sædvanlige publikum. Man kan tiltrække et helt nyt publikum, men det er op til det enkelte band, om det er noget, de vælger at prioritere, siger Christina Bilde og understreger, at det ikke bliver en orange oplevelse, når de sorte rockere spiller op i provinsen.

- Nej, de kommer med deres egen scene. Orange Scene er vores.

0 kommentarer
Vis kommentarer