Roskilde-gæster er ligeglade med narkohunde

171 personer er indtil videre blevet sigtet for at være i besiddelse af stoffer på festivalen. Men gæsterne lader sig ikke skræmme

Hør, hvad festivaltgæsterne tænker om politiets indsats mod stofferne. (Reporter: Signe Breitenstein/Foto: Julie Sørensen)
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Politiet har oprustet kampen mod hash og stoffer på Roskilde Festival.

Ved hjælp af hundeførere med narkohunde er 171 personer siden festivalens start blevet sigtet for at være i besiddelse af hash eller hårdere stoffer.

Men den nye metode har ikke den store effekt hos festivalgæsterne. På Roskilde hersker der nemlig en bred enighed om, at det er helt i orden at ryge hash, og de fleste, som Ekstra Bladet har snakket med, har slet ikke set narkohunde på pladsen.

Se, hvad festivalgæsterne mener om politiets øgede indsats i videoen øverst i artiklen

Politi og Roskilde-gæster i åben hash-krig

Slipper med en advarsel
Hvis man bliver taget med hash eller hårdere stoffer på festivalen, får man i første omgang en bøde af politiet, og festivalarmbåndet bliver skiftet ud med et 'advarselsarmbånd'. Det betyder, at den pågældende gæst får taget sit armbånd og bliver bortvist fra festivalen, hvis det gentager sig.

-  Det er vigtigt for os, at gæsterne altid kan komme til os og få hjælp, hvis de er blevet dårlige eller sidder med en ven, som har fået et ildebefindende på grund af stoffer. Vi vil ikke risikere, at de ikke søger hjælp af frygt for at få taget deres armbånd, fortæller Christina Bilde, som er talsperson for Roskilde Festival. 

Narkohunde i aktion: 116 anholdt med stoffer på Roskilde

Hvis man bliver afsløret i at sælge hash og stoffer, ryger man til gengæld ud med det samme. Og det gælder desuden også, hvis en medarbejder bliver taget i at være påvirket under udførsel af frivilligt arbejde.

- De frivillige skal kunne udføre deres arbejde ordentligt, og de skal huske, at hash jo bliver i kroppen i lang tid, siger Christina Bilde.

Kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands politi, Carsten Andersen, fortæller, at ingen gæster indtil videre er blevet afsløret i at sælge stoffer.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+