Roskilde giver millioner for robot

Popikonet Taylor Swift er hyret med hjernen og ikke med hjertet, mener Ekstra Bladets musikanmelder

Taylor Swift giver sin første danske koncert, når hun træder ind på Roskildes hovedscene onsdag 1. juli. Foto: John Salangsang/Shutterstock
Taylor Swift giver sin første danske koncert, når hun træder ind på Roskildes hovedscene onsdag 1. juli. Foto: John Salangsang/Shutterstock
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

RIHANNA KUNNE ikke, Nicki Minaj kunne ikke og Cardi B kunne ikke. Men Taylor Swift kan måske besejre Orange.

DEN AMERIKANSKE verdensstjerne blev i eftermiddag offentliggjort som hovednavn på næste års Roskilde, og nyheden var endnu en syngende lussing til segmentet, der stadig tror, landets største musikbegivenhed er en rockfestival.

Umenneskelig: Popbitch bløder ikke

DET HAR LÆNGE primært været en festival for pop, hiphop samt ikke mindst kids, og det fortsætter den tilsyneladende med.

EN HITMASKINE som Taylor Swift var næppe, hvad hippierne i 1970’erne forventede skulle stå på hovedscenen og modtage millioner, når Roskilde fyldte 50, men sangerindens første optræden i Danmark er en naturlig booking i festivalens udvikling mod et mere strømlinet udtryk, der lefler for det unge publikum.

Superstjerne i kæmpe dansk fiasko

IKONET ER HYRET med arrangørernes hjerner. Ikke med musikelskernes hjerter.

TAYLOR SWIFT kommer naturligvis aldrig til at overgå historiske aftener med Black Sabbath, Neil Young og Robyn på Orange. Dog har hun store chancer for at gøre indtryk på de op mod 100.000, der dukker op til festivalens megakoncerter.

Popsmart: Swift smadrer rivalerne

IDOLET ER SOM Roskildes ønskenavn, Beyoncé, en cyborg. Taylor Swift er programmeret til at få succes, og med stålsat driftssikkerhed og et iørefaldende repertoire vil hun utvivlsomt servere et velsmurt show, hvor absolut intet er overladt til tilfældighederne.

HUN ER DEN diametrale modsætning til raptossernes kaotiske roderi på Orange. Hun kommer for at vælte hovedscenen. Og det gør hun til tiden.

Roskilde Festival scorer megastjerne

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+