Roskilde til frivillige: Spot en terrorist

PET-folk skal lære festivalens frivillige ledere at kunne opdage mistænkelig adfærd

Politiets Efterretningstjeneste (PET) vil holde  kursusaftener for de frivillige ledere, så de ved, hvad de skal kigge efter. (Foto: Per Lange)
Politiets Efterretningstjeneste (PET) vil holde kursusaftener for de frivillige ledere, så de ved, hvad de skal kigge efter. (Foto: Per Lange)

Roskilde Festival skærper nu sikkerheden på grund af risikoen for blandt andet terrorangreb, når de tusindvis af gæster stimler sammen på dyrskuepladsen, skriver DR P4 København.

Roskilde Festival vil sørge for, at de frivillige ledere uddannes til at kunne få øje på afvigende adfærd og mistænkelige personer.

Det sker blandt andet ved, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) afholder kursusaftener for de frivillige ledere, så de ved, hvad de skal kigge efter.

(Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT Roskilde Festival får millionoverskud

- På den måde har vi et godt samarbejde med PET, der kan sikre at vores frivillige ved, hvordan de skal reagere, hvis de oplever noget uden for normalbilledet, siger sikkerhedschef for Roskilde Festival Morten Therkildsen til P4 København.

Sikkerheden er i top
Han peger på, at truslen ikke er større end før, men at alt skal være i orden.

- Vi skal altid blive bedre. Derfor kommer der også små ændringer i år, fordi der er et øget fokus på sikkerheden til events, når det gælder terror, siger Morten Therkildsen til P4 København.

De frivillige i de karakteristiske orange veste udgør en stor del af billedet på den årlige festival på dyrskuepladsen i Roskilde.

Thom Yorke i spidsen for Radiohead på Roskilde Festivals hovedscene i sommeren 2008. (Foto: Polfoto) DK MusikNYT Radiohead dropper Roskilde

Det er i høj grad frivillige kræfter, der skal sørge for, at sikkerheden er i top, når festivalen er i gang.

Siden sidste års festival har Danmark haft et højt beredskab, når det gælder sikring mod terrorangreb.

Roskilde Festival har hvert år op mod 25.000 frivillige til at sørge for cirka 65.000 gæster.

12 kommentarer
Vis kommentarer