Roskildedebut endte som et mareridt

En 19-årig mand blev søndag aften lagt i kunstigt koma efter at have indtaget hårde stoffer på Roskilde Festival

Ronnie Gotltlib Hansen og Maria Gabriella de Moulade fortæller om den uhyggelige episode.

Hvad der skulle have været en sjov og festlig Roskildedebut for en aarhusiansk vennegruppe, endte søndag aften som et sandt mareridt.

26-årige Ronnie Gottlieb Hansen, Maria Gabriella de Moulade på 24 og deres 19-årige kammerat var samlet over et spil druk-uno, da festen tog en dramatisk drejning, og den 19-årige begyndte at opføre sig psykotisk.

- Lige pludselig begynder han at opføre sig vildt mærkeligt og uanstændigt, som vi aldrig har set ham før. Han øjne flakker rundt, han flår sine øreringe ud, bider hul i sig selv og slår hovedet ned i jorden. Det var helt tydeligt, at han forsøgte at gøre skade på sig selv, fortæller Ronnie Gottlieb Hansen, som har været venner med den 19-årige igennem syv år, til Ekstra Bladet.

Påvirket af stoffer
Ronnie tog straks kontakt til samariterne, som fik tilkaldt politi og ambulance.

På sygehuset blev den 19-årige indskrevet på intensiv afdeling, hvor han blev lagt i respirator og kunstigt koma. Undersøgelserne viste, at anfaldet skyldtes, at han var påvirket af stoffet MDMA og syntetisk cannabis.

- Han ryger hash en gang imellem, men han er stor modstander af hårde stoffer, så jeg har svært ved at forestille mig, at han selv har taget det. Han nævnte, at han havde fået en drink, men han kunne ikke huske, hvem der havde givet ham den, siger Ronni og tilføjer:

- Ellers skulle det være et selvmordsforsøg, fordi han snakkede meget om nogle problemer med sin far og med kæresten, fortæller Ronni, der er dybt bekymret for sin kammerat.

Kunne være død
Den 19-åriges mor blev ringet op af Ronni, som gav hende den forfærdelige nyhed om hendes søn.

- Jeg er dybt chokeret over det, der er sket. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, og synes godt nok at andre skal advares om, at det her kan ske, siger den 19-åriges mor, Lonnie, til Ekstra Bladet.

- Sygeplejerskerne sagde til mig i går, at hvis han ikke havde fået hjælp så hurtigt, så ville han højst sandsynlig have været død af det.

Heldigvis kom den 19-årige hurtigt på sygehuset, og mandag formiddag blev han vækket fra komaet. Ronnie, der har besøgt ham på sygehuset, fortæller, at hans tilstand stadig er psykotisk, og at han højest sandsynligt bliver overflyttet til psykiatrisk afdeling.

Politiet bekræfter overfor Ekstra Bladet, at de blev kaldt ud til en 'udadreagerende' person søndag aften, som efterfølgende blev kørt til Roskilde Sygehus.

Den 19-årige har ønsket at være anonym, men Ekstra Bladet er bekendt med hans identitet.

137 kommentarer
Vis kommentarer