Roskildes vilde ventetid skudt i gang

Hegnet holdt, og det traditionsrige Roskilde Festival-indløb blev overstået i ro og mag og smådryppende gråvejr, da de første mange tusinde festivalgæster endelig kom på græs

Så vildt så det ud, da gæsterne væltede ind på teltpladsen. (Video/redigering: Lasse Brøndal)

Roskilde Festival starter med et af hovednavnene allerede onsdag. (Foto: Claus Bjørn Larsen) DK MusikNYT Det tog fire år at flytte Roskilde Festival en dag

Find badetøjet frem i næste uge (Foto: Nicolai Svane) Samfund Vild sommervarme i næste uge: Sådan bliver vejret i juli

Præcis klokken 16.00 gik starten for fire dages vanvittig ventetid og yderligere fire dage med fuldt musikprogram på dyrskuepladsen i Roskilde, hvor flere end 100.000 betalende og frivilligt arbejdende unge arbejder benhårdt sammen om at lave så lidt som muligt og have det så sjovt, som overhovedet muligt.

I løbet af den første times tid kom cirka 50.000 festivalgæster på græs.

Og selv om mange havde stået og ventet flere dage på at komme ind til festivalen, forløb åbningen lige efter bogen, fortæller festivalens talsperson Christina Bilde.

- Det er fantastisk at se så mange mennesker, der står og venter på at komme ind. Og endnu mere fantastisk at se, når folk løber ind over pladsen. Efter de første tyve minutter er pladsen indtaget, og folk er ved at bygge deres lejre op.

100.000 billetter
Sammenlagt vurderer Christina Bilde, at der er blevet solgt mellem 90.000 og 100.000 billetter til dette års Roskilde Festival. Det inkluderer blandt andet endagsbilletter.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi oplyser kommunikationsansvarlig Carsten Andersen, at åbningen af festivalen er forløbet fint og uden problemer set fra politiets side.

Selv om der også er spredte musikalske oplevelser i vente i de første fire dage på to mindre scener med upcoming-bands, er det først, når portene indtil selve det store festivalareal åbner onsdag klokken 17.00, at de store musiknavne som Paul McCartney, Mew og Muse spiller op til fest.

Danmarks festligste campingplads
Det efterlader de mange tusinde unge med præcis 5.820 minutters ventetid, der skal fordrives på bedste - men ikke nødvendigvis - kedeligste facon.

Blandt de populære tidsfordriv er naturligvis klassikere som øl-bong, øl-bowling og fællessang på ustemt, akustisk guitar, men ellers står den på ganske almindelig campinghygge - tilsat enorme mængder alkohol og dåsemad - på det grønne område, der i den næste uges tid er omdannet til Danmarks vel nok grimmeste, men festligste campingplads.

DK MusikNYT Skal du være Årets Roskilde-babe?

Filminstruktøren Tor Nygård Kolding var i år 2000 tæt på at blive mast ihjel ved tragedien under Pearl Jam-koncerten, hvor ni unge mænd mistede livet.(Foto: Nine Rocks) Filmnyheder Roskilde 2000: Jeg var tæt på at blive mast ihjel

3 kommentarer
Vis kommentarer