Roskildes vilde ventetid skudt i gang

Hegnet holdt, og det traditionsrige Roskilde Festival-indløb blev overstået i ro og mag og smådryppende gråvejr, da de første mange tusinde festivalgæster endelig kom på græs

Så vildt så det ud, da gæsterne væltede ind på teltpladsen. (Video/redigering: Lasse Brøndal)

Se også: Det tog fire år at flytte Roskilde Festival en dag

Find badetøjet frem i næste uge (Foto: Nicolai Svane) Samfund - 27. jun. 2015 - kl. 08:02 Vild sommervarme i næste uge: Sådan bliver vejret i juli

Præcis klokken 16.00 gik starten for fire dages vanvittig ventetid og yderligere fire dage med fuldt musikprogram på dyrskuepladsen i Roskilde, hvor flere end 100.000 betalende og frivilligt arbejdende unge arbejder benhårdt sammen om at lave så lidt som muligt og have det så sjovt, som overhovedet muligt.

I løbet af den første times tid kom cirka 50.000 festivalgæster på græs.

Og selv om mange havde stået og ventet flere dage på at komme ind til festivalen, forløb åbningen lige efter bogen, fortæller festivalens talsperson Christina Bilde.

- Det er fantastisk at se så mange mennesker, der står og venter på at komme ind. Og endnu mere fantastisk at se, når folk løber ind over pladsen. Efter de første tyve minutter er pladsen indtaget, og folk er ved at bygge deres lejre op.

100.000 billetter
Sammenlagt vurderer Christina Bilde, at der er blevet solgt mellem 90.000 og 100.000 billetter til dette års Roskilde Festival. Det inkluderer blandt andet endagsbilletter.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi oplyser kommunikationsansvarlig Carsten Andersen, at åbningen af festivalen er forløbet fint og uden problemer set fra politiets side.

Selv om der også er spredte musikalske oplevelser i vente i de første fire dage på to mindre scener med upcoming-bands, er det først, når portene indtil selve det store festivalareal åbner onsdag klokken 17.00, at de store musiknavne som Paul McCartney, Mew og Muse spiller op til fest.

Danmarks festligste campingplads
Det efterlader de mange tusinde unge med præcis 5.820 minutters ventetid, der skal fordrives på bedste - men ikke nødvendigvis - kedeligste facon.

Blandt de populære tidsfordriv er naturligvis klassikere som øl-bong, øl-bowling og fællessang på ustemt, akustisk guitar, men ellers står den på ganske almindelig campinghygge - tilsat enorme mængder alkohol og dåsemad - på det grønne område, der i den næste uges tid er omdannet til Danmarks vel nok grimmeste, men festligste campingplads.

DK MusikNYT - 26. jun. 2015 - kl. 17:53 Skal du være Årets Roskilde-babe?

Se også: Roskilde 2000: Jeg var tæt på at blive mast ihjel

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.PK Keränen: 'Serobi Songs' (Playground-album/Ude 31. januar)
2.Jonathan Wilson: 'Dixie Blur' (Bella Union-album/Ude 6. marts)
3.Jackie Lynn: 'Jacqueline' (Drag City-album/Ude 10. april)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.American Football: 'Year One Demos' (Polyvinyl-ep/Ude nu)
2.Sondre Lerche: 'Britney' (PLZ-ep/Ude nu)
3.Beck: 'Hyperspace' (Capitol-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere