Rystede over koncert-kaos: Totalt håbløst!

Flere oplevede, at der ikke var styr på sikkerheden under koncerten med Phil Collins i Aarhus lørdag aften

Ikke alle var lige tilfredse med Phil Collins' koncert lørdag. Foto: Per Lange
Ikke alle var lige tilfredse med Phil Collins' koncert lørdag. Foto: Per Lange

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Hvad der skulle have været en skøn koncert med popikonet Phil Collins i Ceres Park & Arena i Aarhus lørdag aften, endte for mange som et stort kaos.

Her oplevede flere koncertgæster, at der ikke var ordentligt styr på sikkerheden, og at der blev lukket for mange publikum ind på plænen.

En af dem er Marc Elsborg fra Sønderborg, der deltog i koncerten med sin kone. Til Ekstra Bladet fortæller han, at der opstod kaos til koncerten, fordi der var så mange mennesker, og at han derfor valgte at forlade den før tid.

- Som gæst til Collins-koncerten i Aarhus i går kan jeg berette om kaotiske tilstande under og efter koncerten. Der blev lukket 42.000 mennesker ind på Ceres Park, hvilket var ALT for mange. Udgange var blokerede, der var panik blandt folk, folk blev mast og sikkerhedsfolk stod handlingslammede. Var der sket noget, så var det gået helt galt, siger han og fortsætter: 

- Vi gik før koncerten sluttede, og da der var tre numre tilbage, fordi vi ikke ville blive fanget i det kaos igen, men jeg har efterfølgende læst om gæster, der først forlod koncertområdet midt på natten, da kaosset tilsyneladende fortsatte på p-pladsen, siger han videre.

Mange følte sig utrygge til lørdagens koncert med Phil Collins. Foto: Per Lange
Mange følte sig utrygge til lørdagens koncert med Phil Collins. Foto: Per Lange

For Marc Elsborg var det svært at nyde koncerten på grund af de kaotiske forhold.

- Plænen var fyldt til bristepunktet. Jeg er en erfaren koncertgænger, og der plejer altid at være luft bagi, men det var der slet ikke. Vi var helt mast sammen. Der var 42.000 til koncerten, og vi har måske været omkring 20-25.000 på plænen. Det er jo i mine øjne fuldstændig forrykt. Jeg oplevede sikkerheden som kaotisk og mangelfuld, og at vagterne havde givet op. Jeg ved ikke, hvad de havde gjort, hvis det var gået galt. Jeg har været til mange koncerter, men jeg har aldrig oplevet noget lignende, og det må bare ikke ske igen, for det kan gå virkelig galt, siger han og fortsætter:

- Jeg ville egentlig helst have været oplevelsen foruden. Jeg kunne ikke koncentrere mig om koncerten, fordi jeg hele tiden tænkte på, hvad jeg skulle gøre, hvis det går galt. Og så er det altså en dyr koncert, når man har betalt 850 for en billet, siger han.

Manglende sikkerhed
Flere andre koncertgængere beskriver over for Ekstra Bladet lignende oplevelser og kalder blandt andet sikkerheden for 'ikke eksisterende'.

- Da vi befandt os på plænen, inden koncertstart, skulle nogle af os på toilettet. Vi var nødt til at mase os igennem menneskemængden, hvor vi blev mødt med skub og folk, som pressede os videre, selvom det mildest talt var umuligt at tage et skridt. Vi var som sild i en tønde. Ingen vagter var der at se i flere meters afstand nede på plænen, da de fleste var travlt optagede med at hjælpe flere mennesker ind i den i ellers forvejen kæmpe menneskemængde. Eller smide folk væk fra de blokerede trapper og udgange, siger Tine Vestby Hvid, der deltog i koncerten, og fortsætter:

- For Ceres Park & Arena havde nemlig valgt at lave en meter lang bar, som betød, at denne spærrede for flere udgange. Jeg kan ikke lade vær med at tænke på, at hvis der var sket noget nede på plænen, kunne ingen af os have gjort noget, for der var så mange mennesker. I går var sikkerheden igen ikke- eksisterende, for vi stod i nøjagtig samme situationen til deres AC-DC koncert i 2016, siger hun.

Koncert-anm. Phil Collins halvdød i Aarhus

Her ses det, hvordan en af udgangene er blokeret, fordi der var så mange mennesker til koncerten. Foto: Privatfoto
Her ses det, hvordan en af udgangene er blokeret, fordi der var så mange mennesker til koncerten. Foto: Privatfoto
 

Flere koncertgængere klager over, at der blev lukket for mange mennesker ind til koncerten med Phil Collins. Foto: Per Lange
Flere koncertgængere klager over, at der blev lukket for mange mennesker ind til koncerten med Phil Collins. Foto: Per Lange

Raser på Facebook

På Facebook vælter det søndag formiddag ind med vrede beskeder fra utilfredse Phil Collins-fans, der mener, at der blev lukket for mange mennesker ind til koncerten.

'Puh ha hvor var det godt der ikke sket noget på plænen i aftes. I har et seriøst problem ift sikkerhed. Sikkerhedsfolk der ikke magtede at fjerne folk fra trapperne. Ud og indgang til og fra plænen var i perioder en kæmpe stor prop, da det ikke var muligt at proppe flere ind på plænen.... Vi har desværre endnu en koncertbillet i arena og desværre en ståplads. Den overvejer jeg seriøst, om jeg tør bruge', skriver en kvinde på Facebook.

'Der var alt for mange mennesker på plænen og total kaos til toiletterne. Det var totalt håbløst at komme ud og ind igen', skriver en anden.

Flere påpeger også, at der opstod kaos på parkeringspladsen efterfølgende.

'Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Hvordan kan I finde på, at lukke SÅ mange mennesker ind på plænen? Det tog godt og vel en halv time, inden koncertstart, bare at komme over til en af de 2 udgange I havde lavet. 2 udgange til alle de mennesker på billedet?! Hvorefter I vælger at lukke den ene af dem! Jeg har sjældent oplevet så meget kaos, og en følelse af, at sikkerheden ikke eksisterede derude på noget som helst tidspunkt', skriver en tredje.

Beklager
Til Ekstra Bladet oplyser Heidi Degn, der er PR & Promotion Manager hos Live Nation, ligeledes, at der var helt styr på sikkerheden lørdag aften.

'Vi har selvfølgelig ikke lukket for mange publikummer ind, og vores stewards har også oplyst folk om at bevæge sig andre steder hen på plænen, for der var områder med masser af plads. Vi oplever i Facebookeventet også positive kommentarer, og generelt er man nok mere tilbøjelig til at gå ind og skrive efterfølgende, hvis man har haft en negativ oplevelse', skriver hun i en mail til Ekstra Bladet.

'Helt generelt er sikkerheden ved vores koncerter vores højeste prioritet, og vi er i kontakt med de relevante myndigheder og følger deres anvisninger. Vi sørger naturligvis altid for at tilpasse vores sikkerhed til det enkelte arrangementet og tager altid forholdsregler case by case. Vi laver særskilt risikovurdering til alle koncerter, og normerer og udstyrer vores vagter i forhold til publikum antal og type', skriver hun videre og oplyser, at de derudover ikke har flere kommentarer til sagen.

Undskylder på Facebook

På Facebook er Live Nation og Ceres Park & Arena kommet med en undskyldning til de utilfredse gæster:

'Live Nation og Ceres Park & Arena beklager meget, at nogen har måtte sidde fast på en parkeringsplads i op til to timer. Det var dog heldigvis kun den ene af de nærliggende parkeringspladser, at dette var tilfældet for. Man må dog forvente at, hvor der er et arrangement med op til 42.000 mennesker må der beregnes længere rejsetid. Men naturligvis har nogen oplevet uacceptabelt lang kø-tid. 
Der blev i mail og i artikler forinden koncerten oplyst om alternative parkeringsmuligheder andre steder', skriver de.

Samtidig afviser de, at der blev lukket for mange mennesker ind på plænen under koncerten.

'Der er også nogen, der har spurgt om der blev lukket for mange publikummer ind til selve koncerten - og det blev der selvfølgelig ikke. Stewards oplyste folk om at bevæge sig andre steder hen på plænen, for der var mange områder med masser af plads, men naturligvis søgte folk sammen hen foran scenen. Vi har heldigvis også fået mange positive kommentarer efter i aftes. Og tak for dem også. Men det er naturligvis beklageligt, når nogen oplever gener. Det tager vi og Live Nation med i evalueringen af arrangementet og frem mod nye koncerter', lyder det videre.

Noller har tidligere gennemgået en stor hjerteoperation, hvor han fik en kunstig hjerteklap. Foto: Linda Johansen Danske kendte Dårligt nyt for Noller: Ramt af hjerneblødning

Problemer før
Da AC/DC gav koncert i Ceres Park & Arena tilbage i 2016 oplevede koncertgæster også, at der var blevet lukket for mange mennesker ind, og at der derfor opstod mange flaskehalse.

Efterfølgende lagde arrangørerne, Live Nation Danmark, sig fladt ned.

'Vi erkender, at der var nogen flaskehalse ved indlukningen til selve stadion, og beklager meget at der har været kø til indlukning til folks pladser på stadion', lød det dengang i en pressemeddelelse.

139 kommentarer
Vis kommentarer