Så mange mødte op fra NorthSides hovednavn

Wu-Tang Clan kom ikke fuldtalligt, men veteranerne rappede NorthSide i festgear

Seks ud af ni medlemmer var kommet fra Staten Island til NorthSide Festival i Aarhus. (Foto: Per Lange)
Seks ud af ni medlemmer var kommet fra Staten Island til NorthSide Festival i Aarhus. (Foto: Per Lange)

- Det, I ser her, er ægte hiphop. Det startede i parkerne og kantinerne. Og det er kommet fra dj'en til mc'en, råbte et af medlemmerne fra Wu-Tang Clan og præsenterede dj'en, der scratchede, mens han smed sine sko ud over dj-pulten.

Ikke alle medlemmer fra rapklanen var mødt op, og selv om - det nogen vil mene er frontfigurerne - Method Man, RZA og Raekwon ikke var mødt op, var folk glade foran den store grønne scene på NorthSide Festival.

Feliz og Soraya skal arbejde i en drinksbar. (Foto: Per Lange) DK MusikNYT NorthSide er åben: Mød festivalgæsterne her

- Jeg har hørt, at de har booket et værelse til Method Man for kort tid siden, så jeg tror, han kommer, sagde en spændt mandlig festivalgæst, lige inden rap-gruppen fra Staten Island i New York gik på scenen, og det fik op for publikum, at den populære Method Man ikke var med.

Hele dagen havde snakken gået på pladsen: Hvem og hvor mange af medlemmerne fra den berømte og berygtede rap-klan ville møde op?

En af de helt store årsager til, at der overhovedet har været tvivl, er, at gruppen er notorisk kendt for at være besværlige at få fuldtalligt i hus.

Da gruppen i 1997 var på toppen af deres karriere skulle de spille som et af hovednavnene på Roskilde Festival. Men rapperne mødte aldrig op.

Rapperne i Wu-Tang Clan bestiger en af NorthSides to store scener i juni. (Foto: Janus Engel) DK MusikNYT Jysk festival scorer legender

Publikum ud over pladsen på NorthSide under Wu-Tang Clan koncerten. (Foto: Per Lange)
Publikum ud over pladsen på NorthSide under Wu-Tang Clan koncerten. (Foto: Per Lange)
 

Forklaringen gik på, at de var kommet op at slås i lufthavnen i New York og derfor ikke måtte komme med på flyet til Danmark.

Men for blot to år siden optrådte gruppen fuldtalligt på den nyere hiphop-festival Vanguard, der bliver afholdt i Søndermarken i København.

Ol' Dirty Bastard var også medlem af Wu-Tang Clan, men døde af en overdosis i 2004. Flere gange under koncerten på NorthSide hyldede både klanen og publikum den afdøde rapper.

I skal hoppe
Midt i den en time og 45 minutter lange koncert afbrød Ghostface Killah musikken og talte direkte til publikummet.

- Når musikken kommer på, må I vise os, at I føler det. Heroppe fra ligner det, at I er 100.000 mennesker. I skal give os energi, og så giver vi energien tilbage til jer. Så når musikken starter, så skal I hoppe, råbte han, hvorefter den store gruppe af mennesker helt foran scenen gik amok.

Rapgruppen fra Staten Island i New York har en stor fanskare i Danmark. (Foto: AP) DK MusikNYT Hovednavn møder ikke fuldtalligt op på NorthSide

Inden koncerten talte Ekstra Bladet med festivalens talsmand John Fogde. Han havde fået besked om, at alle ville møde op - undtagen Method Man.

- Den melding, jeg har fået, lyder på, at de er på et hotel i Aarhus lige nu. Deres manager har været hernede og tjekke backstagefasciliteterne.

- Vi forventer, at de kommer og går på til tiden, så det hele er godt, og det bliver en fed koncert.

- Men kommer de alle sammen?

- Vi har fået at vide, at Method Man ikke er med.

- Og det er det eneste medlem, der ikke er med?

- Det er den melding, jeg har fået, sagde han kort før koncerten.

Men det var altså kun seks ud af ni medlemmer, der stod på scenen til NorthSide Festival sent fredag aften.

3 kommentarer
Vis kommentarer