Se de kendte til nostalgi-trip i Rødovre

Der var totalt udsolgt på de 'billige' rækker og godt fyldt op med kendisser på den røde løber til lørdagens 'Vi elsker 90'erne'-megaevent

Radioværterne Sara Bro og Signe Vadgaard fra P3 var blandt de mange kendisser, der lørdag havde fundet 90'er-tøjet frem fra glemmekassen. (Foto: Jonas Olufson)
Radioværterne Sara Bro og Signe Vadgaard fra P3 var blandt de mange kendisser, der lørdag havde fundet 90'er-tøjet frem fra glemmekassen. (Foto: Jonas Olufson)

Humøret var højt hos Christiane og tøse-slænget, der i dagens anledning havde fundet det farvestrålende 90'er-tøj frem fra gemmerne. (Foto: Jonas Olufson) Danske kendte Højgravid Schaumburg-Müller til 90'er-polterabend

For nogle er 90'erne et neon-vulgært, forglemmeligt årti skamferet af Buffalo-støvler og ulidelig eurodance-musik ala Scooter, Daze og Me & My.

For andre er 90'erne et årti, der som det naturligste i verden fortjener et årligt nostalgi-trip af enorme proportioner. Og tilsyneladende er der flere, der ønsker at fejre det udskældte årti, end der ønsker at glemme det.

Der var proppet med halvgamle 90'er-nostalgikere til lørdagens pop-brag i Rødovre. (Foto: Jonas Olufson)
Der var proppet med halvgamle 90'er-nostalgikere til lørdagens pop-brag i Rødovre. (Foto: Jonas Olufson)

Det blev bevist med al tydelig klarhed, da Rødovre Rådhusplæne lørdag blev forvandlet til en frådende 90’er-fest for 10.000 mennesker, der hver havde valgt at trække 449 kr. på Dankortet for at få en anledning til at trække i de hullede jeans og neon-toppen fra tøjskabets glemmekasse.

90’er-festen med den sigende titel 'Vi elsker 90'erne' var totalt udsolgt og drager nu på turné til landet landets fire største byer.

Blandt de fremmødte var en række kendte danskere med forkærlighed nostalgi og kulørte drinks.

 

Zindy Laursen

– Jeg nyder det endnu mere i dag, end jeg gjorde dengang i 90’erne. Jeg tænker tilbage på 90’erne som en glad og ubekymret periode i modsætning til i dag, hvor tingene har en tendens til at være mere triste og alvorlige. Det hele er blevet ret navlebeskuende og knap så umiddelbart som dengang, siger Zindy Laursen fra Cut 'N' Move. Hun har de seneste 14 år været bosiddende i New York, hvor hun er i gang med at uddanne sig til skuespiller.

 

Haddaway og sangerinden Katja Bredahl

– Det er jo musik fra dengang, Europa regerede verden hvad angår popmusik. Det er et drømmeårti fyldt med energi, glæde og positiv energi, hvilket forklarer den vedholdende popularitet, siger 'What is Love'-hitmageren Haddaway, der selv var et af hovednavnene til lørdagens 90’er-fest.

Rikke Gøransson

 – Det her musik er jo fra da jeg var lille og gik rundt med Walkman. Jeg lærte at danse til det her musik, og jeg bliver mega nostalgisk, når jeg hører det igen, siger ’Paradise Hotel’-værten, der så frem til at danse og feste igennem til tonerne fra barndommen.

 

Dan Rachlin

– Nostalgibølgen har heldigvis også ramt 90’erne, der jo ellers altid har været et lidt udskældt årti i forhold til eksempelvis 80’erne. Det er lidt overraskende og overvældende, men super dejligt. Ting skal jo altid lidt på afstand, før der rigtig sættes pris på dem. Og selv om jeg ofte bliver sat i bås som en rigtig 80’er-dreng, så har 90’erne nu altid stået for mig som et stort og vigtigt årti, siger dj- musikekspert Dan Rachlin.

 

Sara Bro (til venstre) og Signe Vadgaard

– Jeg føler mig helt lykkelig inden i. Det er jo vidunderligt at se alle de unge i dag dyrke 90'erne i neontøj og med skørt hår. Personligt ser jeg frem til at se Peter André, der var kæmpestor dengang, siger radiovært Sara Bro, der var mødt op sammen med sin Go’ Morgen P3-kollega, Signe Vadgaard.

 

Julie 'Blå Øjne' Rugaard

– Jeg har glædet mig hele året. 90’erne var jo for mig det vildeste årti, hvor jeg slog igennem med singlen ’Romeo’ og fra den ene dag til den anden skulle vænne mig til at være blevet et kendt ansigt. Dengang var der måske lidt for meget alkohol og lidt for lidt søvn, men i dag kan jeg nyde det endnu mere. Jeg er taknemmelig for at være med, siger Julie 'Blå Øjne' Rugaard, der var blandt lørdagens optrædende.

Frederik Fetterlein

– Jeg kan skide godt lide de gamle klassikere, man kan synge med på. Jeg bliver helt nostalgisk og tænker tilbage på 90'erne, hvor jeg rejste verden rundt og spillede tennis. Det var en glad tid fyldt med happiness, siger Frederik Fetterlein.

 

Jokeren

De to bad boys – tennis-jetsetteren Frederik Fetterlein og rapperen Jokeren – var naturligvis også at finde på festpladsen. Jokeren optrådte med en håndfuld af sine 90’er-hits fra Den Gale Pose, mens Fetterlein udelukkende var kommet for festens skyld.

I forbindelse med en retssag sidste måned, hvor Jokeren modtog en dom for narko- og spritkørsel, bedyrede han, at det nu var slut med både de våde og det pulveriserede varer. Til 90’er-festen gik han dog ikke af vejen for at køle ganen med en kulørt drink.

 

 

Trine Brix (i midten) fra bandet Daze

– Det er helt vildt dejligt at blive hevet op af ’glemme-kassen’ en gang om året til de her koncerter. Musikken er stadig en bibeskæftigelse, men en bibeskæftigelse, der fylder ganske meget, siger Tine Bix, der er forsanger i bandet Daze, der blandt andet stod bag hits som ’Superhero’ og ’Tamagotchi’. Til daglig bruger Trine sin tid på at læse en ph.d.

 

Regnbue-holdet

De fem 90'er-glade veninder - Tessa, Rie, Ea, Lene og Katja - havde gjort lidt ekstra ud af udklædningen.

13 kommentarer
Vis kommentarer