Se Peter A.G.s årelange mareridt

Gnags' frontmand har i årevis haft et mareridt. Læs her, hvad det har været

Peter A-G. har sammen med kapelmester Per Frost sammensat et band med blandt andet gamle medlemmer til Flashback Tour. (Foto: Per Lange)
Peter A-G. har sammen med kapelmester Per Frost sammensat et band med blandt andet gamle medlemmer til Flashback Tour. (Foto: Per Lange)

Det er nu helt officielt, at Gnags genopstår og tager på stor Danmarksturne i år. Og frontmanden i bandet fra 1966 glæder sig:

- Jeg glæder mig til at fyre den af som den, jeg nu er. Og det har jeg ikke svært ved, fortæller Peter A.G., der er gået i gang med at træne sin fysiske form, så han kan danse og sprælle på sædvanlig vis, når bandet til maj spiller første job.

Peter A.G. glæder sig til at spille med et stort band igen. (Foto: Per Lange) DK MusikNYT De vilde kaniner er tilbage

Peter A.G. har haft pause fra Gnags som stort band i seks år, hvor han blandt andet har været på solotour og spillet Gnags-sangene akustisk.

Det var i disse år, at han for alvor kom til at savne det fællesskab, et stort band byder, og den kraft og energi som man i flertal kan skabe på en scene. 

Se Gnags optræde med et af deres største hit HER

Mareridt
Men selv om lysten har været stor den seneste tid, fortæller Peter A.G. Ekstra Bladet, hvordan han har haft mareridt om en ny turne.

- Jeg har i mange år haft mareridt om at sige ja til en turne og så ikke have lyst til det, fortæller han og fortsætter:

- Det kommer man jo nemt til i et lille land som Danmark, hvor folk spiller igen og igen.

DK MusikNYT Peter AG scorer 25.000

Ikke bange for tradition
Turneen hedder ’Flashback Tour’, og det er der en god forklaring på:

- Der er så mange store øjeblikke, som på en eller anden måde er ved at genoplive. Navnet er også for at signalere, at det først og fremmest er baseret på traditionen og det, vi står for, siger Peter A.G. og slår fast:

- Men det bliver spillet på en ny måde, der passer til vores moderne verden.

Peter A.G. fylder 60 til december, men det var svært at se og høre. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Peter O.K. i Jelling

Men traditionerne i bandet og sangene er vigtige. Peter A.G. er udmærket godt klar over, at man skal tage folkets lyst til de gamle travere alvorligt.

- Man skal ikke lave pjat med genkendelsens glæde, griner Peter A.G. Og det er ikke kun publikum, der har det på denne måde:

- Vi har da også selv megen fornøjelse af at spille de gamle sange.

Du kan opleve Gnags på flere danske festivaler fra maj til september i år.

Det originale Gnags sammen igen. Fra venstre Per Chr. Frost, Jens Nielsen, Peter AG Nielsen, Jacob Riis-Olsen og Ivan Oehlenschlaeger. (Foto: Esper Boel) DK MusikNYT Gamle Gnags-krigere sammen igen

0 kommentarer
Vis kommentarer