Sebastian: Nye kunstnere skal kæmpe hårdere

Den 65-årige sanger Sebastian deltager i tv-programmet 'Toppen af Poppen'. Her skal han fortolke seks andre kunstneres sange

Sebastian har set 'Skatteøen' blive fortolket af en klasse 10-årige sørøverpiger. Så derfor mener han, at han kan tåle alt. (Foto: Kenneth Meyer)
Sebastian har set 'Skatteøen' blive fortolket af en klasse 10-årige sørøverpiger. Så derfor mener han, at han kan tåle alt. (Foto: Kenneth Meyer)

Sangeren Sebastian fik sit store gennembrud med pladen 'Den store flugt' i 1972. I dag er han stadig populær, og nu kan den erfarne sanger og sangskriver opleves i tv-programmet 'Toppen af Poppen'.

I programmet skal syv danske sangere fortolke hinandens musik. Det var let for Sebastian, med det borgerlige navn Knud Torben Grabow Christensen, at overlade sine sange til de yngre kunstnere. Det har han nemlig prøvet mange gange før.

- Jeg er blevet fortolket så mange gange før af både professionelle og amatører. Jeg har set 'Skatteøen' blive spille af en klasse 10-årige sørøverpiger. Når man har prøvet det, så kan man tåle alt, griner han.

Se også: Lars Lilholt mødte sit store idol

Artiklen fortsætter under billedet...

Fra venstre: Shaka Loveless, Isam B, Oh Land, Lars Lilholt, Stine Bramsen, Sebastian og Mattias Kolstrup. (Foto: Kenneth Meyer)
Fra venstre: Shaka Loveless, Isam B, Oh Land, Lars Lilholt, Stine Bramsen, Sebastian og Mattias Kolstrup. (Foto: Kenneth Meyer)
 

Den 65-årige sanger fortæller, at han sagde ja til at deltage i programmet, fordi det ikke var en konkurrence.

- Alle der deltager i programmet har hittet i stor stil, og flere af de unge har også hittet i udlandet. Det betyder, at der ikke er skyggen af konkurrence imellem os, når vi mødes. Vi har alle prøvet det, og det er fantastisk, siger han.

På trods af at 'Hodja fra Pjort'-sangeren har været i branchen i mere end 40 år, så føler han sig inspireret af de unge deltagere.

- Når man har været i branchen så længe, kan man godt have en lidt lukket indstilling omkring, hvordan man skal gøre. Men man skal ikke tage fejl af de her unge kunstnere. De har kæmpet en lang og sej kamp for at komme dertil, hvor de er i dag, siger han.

Se også: Dansk sangerinde: Jeg er konstant bekymret

Branchen har også ændret sig, siden Sebastian begyndte med musikken. Han mener derfor også, at det på nogle punkter både er lettere og sværere at slå igennem i dag.

- Der er mange flere om det, end der var for 40 år siden. Samtidig er der mange flere kanaler, som de unge kan bruge til at slå igennem på, men det betyder også, at det vælter ud med folk, der vil slå igennem. Det går hurtigere, men du skal kæmpe hårdere for det, hvis du vil blive der, siger han.

Ud over Sebastian kan seerne se frem til at opleve Stine Bramsen, Isam B, Lars Lilholt, Shaka Loveless, Mattias Kolstrup og Oh Land.

Den nye sæson af Toppen af Poppen har premiere den 16. august klokken 20.00 på TV2.

7 kommentarer
Vis kommentarer