Seebach advarer søn: Der er nogen, der hiver i far

Den populære popsanger har lavet et helt album til sin søn for at fortælle ham om sit liv

- Jeg kommer jo bare til at være Holgers far, siger Rasmus Seebach i forhold til det tema, at hans søn er barn af en meget kendt person. Foto: Linda Johansen
- Jeg kommer jo bare til at være Holgers far, siger Rasmus Seebach i forhold til det tema, at hans søn er barn af en meget kendt person. Foto: Linda Johansen

Hvordan mødte min mor og far egentlig hinanden? Hvordan var min far som teenager? Og hvordan fandt mine forældre ud af, at de skulle have mig?

De spørgsmål og mange flere får lille Holger Seebach besvaret på albummet 'Før vi mødte dig', som hans far, Rasmus Seebach, udkommer med fredag.

For selv om Holger stadig kun er 11 måneder, har Rasmus Seebach haft en stor lyst til at nedfælde nogle af de episoder og livsbetragtninger, der har gjort, at han er, hvor han er i dag.

Som sangskriver har det været naturligt for Rasmus Seebach at lade musikken tale, men her løfter han lidt af sløret for, hvad han gerne vil give videre til sin søn.

Se også: Efter DMA-kontrovers: Derfor blev Rasmus Seebach væk fra prisfest

Hvad vil du gerne fortælle ham om familiens betydning?

- Han er havnet i en familie, hvor familien betyder alt, og hvor vi bruger hinanden rigtig meget. Det er vigtigt for mig, at han også får det forhold til sin familie, for mine søskende betyder alt for mig og det samme med mine forældre. Jeg synes, der er et helt særligt bånd i vores familie.

Ikke styr på en skid
Hvad vil du gerne fortælle ham om venskaber?

- De er vigtige. Vel lige så vigtige som familien bare på en anden måde. Jeg vil gerne lære ham, at det er vigtigt at være en god ven og at være noget for andre.

- Jeg føler mig selv utrolig privilegeret over mine venskaber, hvor mange af dem går langt tilbage, og selv om der nogle gange kan gå lang tid, uden vi taler sammen, så ved man, hinanden er der. Vi er 10-12 drenge, og lige nu taler jeg meget med en af de andre, der også lige er blevet far. Vi er lidt på den samme rejse.

- I den gruppe er jeg bare 'Ralle'. På samme måde er det også med de andre. Selv om de er blevet succesfulde forretningsmænd, ingeniører eller restauratører, så er vi stadig bare de samme unge tosser, der ikke har styr på en skid, når vi er sammen.

Se også: Otte-årig klager over Seebach: Du optræder kun for fulde folk

Hvad vil du gerne fortælle ham om musik?

- Jeg håber, musikken omkring Holger vil inspirere ham, og at han vil synes, den er dejlig, men jeg vil aldrig pådutte ham, at han skal være musiker. Det er jeg heller aldrig selv blevet påduttet, jeg har aldrig fået at vide, at jeg skulle lære noder eller spille klaver.

- Min far vidste, at det skulle jeg nok selv finde ud af en dag, hvis det var den vej, jeg skulle. Men jeg håber, jeg vil kunne give Holger en kærlighed til at lytte til musik, for den er fantastisk, både når man er i godt humør og ked af det.

Fantastiske kvinder
Hvad vil du gerne fortælle ham om kvinder?

- Han er utrolig heldig, for de kvinder, han har i sit liv, er nogle fantastiske kvinder. Ikke mindst hans mor. På den måde tror jeg, at han får det bedste billede af kvinder, man overhovedet kan få. Jeg er sikker på, han nok selv med tiden skal finde ud af, hvor fantastiske kvinder er.

Hvad vil du gerne fortælle ham om ærlighed?

- Man skal altid være ærlig. Og mest af alt over for sig selv. Min store opgave som far er jo at give ham noget sund fornuft og gode værdier.

Hvad vil du gerne fortælle ham om berømmelse?

- Han kommer til at opleve – ligesom jeg selv gjorde – at der er nogen, der hiver i hans far, og han kommer til at se, at far nogle gange er i fjernsynet. Det er måske mærkeligt, men det kommer jo til at være en del af det for ham. Og det forandrer ikke noget derhjemme. Jeg kommer jo bare til at være Holgers far.

'Før vi mødte dig' udkom 24. november.

Se også: Seebach scorer millioner trods nedgang

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.J Mascis: 'Elastic Days' (Sub Pop-album/Ude 9. november)
2.Thom Yorke: 'Suspiria' (XL-soundtrack/Ude 26. oktober)
3.Artillery: 'The Face of Fear' (Metal Blade-album/Ude 16. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Kurt Vile: 'Bottle It In' (Matador-album/Ude nu)
2.Thomas Dybdahl: 'All These Things' (1MicAdventure-album/Ude nu)
3.Courtney Barnett: 'Small Talk' (Marathon Artists-single/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen