Seebach efter supersalg: Jeg er bare glad for at kunne leve af det

Rasmus Seebach kan efter blot en uge med sin nye plade i butikkerne se frem til tre-dobbelt platin

Seebach med sin seneste supersællert.
Seebach med sin seneste supersællert.

Seebachs sindssyge salgstal

Den 35-årige popsmed beviser endnu engang, at han ikke blot kan skrue et hit sammen, men også mestrer den ældgamle og stort set glemte kunst at få folk til at købe plader i en tid, hvor alt ellers drejer sig om streaming, Spotify og YouTube.

Således viser dugfriske salgstal for den første uge, hvor Seebachs fjerde album 'Verden kan vente' har været sat til salg, at københavneren endnu engang ser ud til at præstere et mildest talt opsigtsvækkende salg.

Smadrer konkurrenterne
Den første uge har Rasmus nemlig solgt omkring 31.600 af sin fjerde plade 'Verden kan vente', hvilket er rundt regnet dobbelt så meget som hele resten af Top 40 til sammen.

 

Med vanlig sans for folkelig beskedenhed siger Seebach i en pressemeddelelse, at han ikke har blikket fast fokuseret på hitlister og salgstal.

- Jeg går ikke så meget op i konkrete salgstal. De flotte tal vidner dog om, at der er enormt mange mennesker, der bruger min musik i deres liv. Det er det ultimative, jeg kan opnå som sangskriver, og det gør mig meget stolt. Jeg føler mig yderst priviligeret over, at kunne leve af det, jeg elsker allermest.

Se billederne: Her ankommer Rasmus Seebach og de andre stjerner til DMA

Seebach: Sku' bare nyde friheden - så mødte jeg Julie

Tre-dobbelt platin
Selv om der i skrivende stund 'kun' er blevet købt 31.600 plader af de danske musikelskere, er 'Verden kan vente' allerede blevet certificeret til tredobbelt platin.

I Danmark uddeles der platin for 20.000 solgte eksemplarer, men i den forbindelse er det salget fra pladeselskabet og ud til de danske butikker, der tæller. Og fra pladeselskabets side er der allerede sendt et sted mellem 60.000 og 70.000 plader ud af døren.

Seebach: Har ikke fundet meningen med livet endnu