Sensationel rekord af Lukas Graham

Succesbandet er nu det første danske navn med et album på den amerikanske Top 5

Lukas Graham er for tiden på landevejen i Nordamerika - mandag optræder de i Portland, Oregon. (Foto: Chapman Baehler)
Lukas Graham er for tiden på landevejen i Nordamerika - mandag optræder de i Portland, Oregon. (Foto: Chapman Baehler)

Utrolige Lukas Graham skriver igen-igen dansk musikhistorie på en af de helt store salgslister i udlandet.

Gruppens 'Blue Album' strøg søndag aften direkte ind på 3. pladsen af den amerikanske albumliste Billboard 200.

Det afslørede Billboard for få minutter siden.

Det er første gang nogensinde, at en dansk artist placerer sig i Top 5 i USA, der er verdens største og mest prestigefyldte plademarked.

Lukas Graham - de fire populære københavnere er for tiden på stor klubturne i Nordamerika. (Foto: Chapman Baehler) DK MusikNYT Lukas Graham kæmper mod Kanye West

Aqua og Volbeat er ifølge Ekstra Bladets oplysninger de eneste danske navne, som tidligere har ligget i Top 10 på Billboard 200.

Storsælgende Aqua opnåede en 7. plads med debuten 'Aquarius' i 1997, mens Volbeat var nummer 9 med 'Outlaw Gentlemen & Shady Ladies' i 2013.

Selve Billboard 200 opdateres ikke før tirsdag. Listen medregner både fysisk og digitalt salg samt streaming.

Ugens 1. plads indtages af Kanye Wests 'The Life of Pablo', der udkom i februar, men først nu markerer sig på toppen af listen, fordi albummet i forrige uge for første gang blev gjort bredt tilgængeligt på streamingtjenesterne.

'Blue Album' opnåede en score på 59.000, hvoraf 34.000 var rent salg. Wests score var 94.000. Countrysangeren Chris Stapleton er nummer to med 73.000.

Nærmer sig Rihanna
Lukas Grahams bedrift med 'Blue Album', der udkom internationalt 1. april, følger i slipstrømmen på bandets enorme succes med singlen '7 Years'.

Lukas Graham - københavnerne vender hjem til sommer, hvor de fylder Østerbro Stadion lørdag 4. juni. (Foto: AP) DK MusikNYT Lukas Graham smadrer Aquas rekord

Verdenshittet er i øjeblikket nummer 2 på Billboards Hot 100, hvilket er en tangering af Jørgen Ingmans danske rekord med 'Apache', der stammer helt tilbage fra 1961. Mandag offentliggøres ugens Hot 100, og det forventes, at '7 Years' har en realistisk chance for at slå Rihannas 'Work', der har ligget nummer 1 de seneste syv uger.

I Australien marcherede 'Blue Album' lørdag ind på 1. pladsen, mens '7 Years' såmænd ligger nummer 1 på singlelisten for hele ottende uge i træk, hvilket er ny dansk rekord 'down under', hvor triumfen altså er total.

Lukas Graham har også nedlagt Storbritannien. 'Blue Album' debuterede på 2. pladsen i fredags, og den placering udgør endnu en dansk rekord. Med fem uger på 1. pladsen er '7 Years' desuden historiens største danske hit i Storbritannien.

I Danmark har 'Blue Album', der udkom herhjemme i juni, ligget ikke mindre end 19 uger som nummer 1, og efter 42 uger på listen er det i denne uge stadig på en bemærkelsesværdig 2. plads.

Lukas Graham spillede '7 Years' hos 'Ellen' i mandags. (Foto: The Ellen DeGeneres Show)
Lukas Graham spillede '7 Years' hos 'Ellen' i mandags. (Foto: The Ellen DeGeneres Show)

Se Lukas Graham fortælle om den massive succes med '7 Years'. (Video: AP)

115 kommentarer
Vis kommentarer