Siger farvel i aften, men: Gulddreng kan vende tilbage

I aften afholder Gulddreng sin sidste koncert. Det store farvel. Men Malte Ebert, der står bag Gulddreng, holder døren på klem for et comeback

Se optakt til Gulddreng-koncert.

(Ekstra Bladet er med i Royal Arena og dækker Gulddrengs afskedskoncert live fra klokken 20)

Han har sunget om fuckbois og wannabe-modeller. Han har erobret hitlisterne, som det sjældent er set i dansk musikhistorie, men her fredag aften er det slut.

Fænomenet Gulddreng går på pension efter små to år på toppen af den danske musikscene, som han entrerede ved syv singler, der alle strøg ind på hitlisternes førsteplads, inden 'nedturen' ramte med udgivelse nummer otte, 'Utro', der blev Gulddrengs første andenplads.

Gulddreng alias Malte Fynboe Manniche Ebert har sendt syv singler helt til tops i en ultrakort karriere. Foto: Stine Tidsvilde DK MusikNYT Det er slut: Gulddreng stopper

Ungdommen har festet til ham på diskotekerne, forældrene har skrålet med til koncerterne, og de sociale medier har været rødglødende på linje med den lagte strategi, men nu skal solbrillerne smides væk. Gulddreng skal blive til Malte Ebert. Eventyret er forbi.

Et kæmpe brag
– Jeg er afklaret, spændt og glæder mig rigtig meget til at runde det af med et kæmpe brag. Selvfølgelig bliver det hårdt, det er aldrig nemt at begrave sig selv. Det er med stor sorg og stor glæde, siger Malte Ebert.

Gulddreng er træt af ikke at ligge nummer et på hitlisterne. Derfor pønser han på at skabe et nyt boyband. Foto: Mogens Flindt Danske kendte Er du en fuck boy? Så leder Gulddreng efter dig

Det har hele tiden været planen, at Gulddreng havde en udløbsdato. Det begyndte som en joke, da Malte Ebert blev mere og mere træt af ligegyldig popmusik og karikerede artister. Han mente, at han kunne gøre det bedre, og i protest mod den etablerede popelite samlede han alt det, han foragtede i én og samme figur, han gjorde det til et projekt, og succesen kom prompte.

– Det har været den mest overvældende og surrealistiske oplevelse. Jeg føler, jeg har klemt fem års karriere ind på halvandet år. Jeg har nået så mange ting, at jeg knap nok har kunnet nå at tænke over det. Det er først nu, at jeg har tid til at se det retrospektiv og sige til mig selv, at jeg klarede det her. Jeg gjorde det, siger Malte Ebert.

Gulddreng, da han forleden optrådte ved Zulu Awards. Foto: Mogens Flindt
Gulddreng, da han forleden optrådte ved Zulu Awards. Foto: Mogens Flindt

Vil ikke blive en kliché
Han erkender, at livet som Gulddreng har krævet ofre, som han har haft det svært ved.

– Det er jo skørt at leve to liv. Det kan man ikke for evigt – det tager overhånd. I perioder har jeg været nødt til at lægge låg på mit privatliv, hvor der er sket en masse på den private front, som jeg ikke har kunnet give plads til, fordi jeg blev nødt til at være til stede i Gulddrengs liv.

Gulddreng til 'X Factor'. Foto: Mogens Flindt Danske kendte Sjovt billede: Sådan så Gulddreng ud for ni år siden

Et eksempel er, da hans storebror blev far, og Malte blev onkel.

– Jeg har været der, men jeg har ikke været til stede, fordi jeg altid har tænkt over, hvad mit næste træk med Gulddreng skulle være.

Malte Ebert understreger, at det er det rigtige tidspunkt at trække bremsen og stoppe det opsigtvækkende musikalske eventyr.

– Jeg har lige siden starten vidst, at det også skulle slutte, og at det ikke skulle trækkes ud. Jeg ville ikke leve længe nok til at se mig selv blive den kliché, som jeg prøvede at portrættere. Men der kører da en masse følelser og tanker rundt i hovedet her i den sidste stund.

Også her begravede han Gulddreng. Foto: Mogens Flindt
Også her begravede han Gulddreng. Foto: Mogens Flindt

Den nærmeste fremtid byder på ferie og afslapning, inden han tager til Los Angeles for at lave musik på engelsk og i eget navn. Han nærer ingen forhåbninger om at leve op til Gulddrengs succes.

– Det kan man ikke. Man skal aldrig nogensinde sammenligne sig selv med sig selv. Jeg kigger fremad. Jeg har haft halvandet år, hvor jeg har opnået ufatteligt meget, men jeg har nye ambitioner og nye mål.

Medina på scenen i Tivoli før kollapset. Foto: Stine Tidsvilde DK MusikNYT Medina efter kollaps: Vi er blot mennesker

Skulle aldrig have været afsløret
Mystikken om Gulddrengs sande identitet var længe en velbevaret hemmelighed. Det ændrede sig en sommerdag i august 2016, hvor Malte Elbert gik rundt i zoologisk have med sin familie.

– Pludselig dukkede der en besked op fra en journalist, der havde fået nys om, at jeg stod bag Gulddreng. Jeg ringede til min manager og sagde, at jeg troede, der ville ske noget nu. Og så haglede det ind med beskeder.

– Jeg kunne se, at Se og Hør havde afsløret min identitet og skrevet, hvor mine forældre bor. Lige pludselig gik det meget hurtigt. Min Facebook-side blev bombarderet med venneanmodninger. Siden den dag er der ikke noget, der har været det samme, fortæller Malte Ebert.

Bling, bling og atter bling har kendetegnet Gulddreng. Et navn Malte Ebert kom på dagen inden, han skulle ind og underskrive kontrakten med pladeselskabet. Foto: Mogens Flindt
Bling, bling og atter bling har kendetegnet Gulddreng. Et navn Malte Ebert kom på dagen inden, han skulle ind og underskrive kontrakten med pladeselskabet. Foto: Mogens Flindt

Hvordan det?
– For dér vidste jeg, at jeg for evigt ville blive kædet sammen med Gulddreng. Det har jeg ikke noget imod, det er bare en ny verden.

Var det meningen, at Gulddreng nogensinde skulle have afsløret sin sande identitet?
– Hvis alt var gået fuldstændigt efter planen, så nej. Så ville jeg have siddet i et troldmands-tårn og skudt tingene afsted, uden at folk vidste, hvem det var. Men da min identitet blev afsløret, blev det en del af historien. Så måtte vi skrive videre på det, fortæller Malte Ebert.

Gulddreng svarede igen ved at udgive singlen 'Hva’ så', der gik nummer et.

Frederik Dyrby, der sidder til højre med hætte på, var en del af boybandet Wasteland. Nu er han med i producerduoen H1tmakers. Foto: Mogens Flindt DK MusikNYT Ny dansk popstjerne: Her har du set ham før

Gulddreng på Teltscenen, Jelling Festival. Foto: Per Lange
Gulddreng på Teltscenen, Jelling Festival. Foto: Per Lange

Holder døren på klem
Hvorvidt det virkelig er slut med hitmageren, må stå ubesvaret hen. Karakteren Gulddreng har drevet gæk med både pressen og fansene. Et hint kan gemme sig på forsiden af hans eneste album 'Farvel'. Ved første øjekast lægger Malte Ebert Gulddreng i graven på coveret, hvor han ligger i en kiste.

Men kigger man nøje efter, kan man se, at Gulddreng ligger med krydsede fingre på begge hænder. Er hele hans farvel et nyt stunt? Direkte adspurgt, hvordan fansene kan være sikre på, at det er slut med Gulddreng, svarer Malte:

– Det er der kun én, der ved.

Morten Nørgaard med sin mentor Remee - sangeren fik 52 procent af stemmerne i finalen mod Chili Pedersen i fjor. Foto: Tariq Mikkel Khan DK MusikNYT Helt væk: Stakkels 'X Factor'-Morten

Foreholdt de krydsede fingre på album-coveret åbner han lidt op.

– Jeg vil sige det på denne her måde, at det kunne ligne Gulddreng at vende tilbage på et eller andet tidspunkt, men der går lang tid. Døren står på klem, men det er ikke noget, man skal gå og tælle ned til.

Foreløbig siger Gulddreng dog farvel i Royal Arena fredag aften foran 11.000 forventningsfulde publikummer.

6 kommentarer
Vis kommentarer