Sir Paul kommer 50 år for sent

McCartney hører til på Charlie og ikke på Roskilde, mener Ekstra Bladets anmelder

Paul McCartney - hitmageren fra Liverpool er ikke 72 længere, når han lørdag 4. juli indtager Orange. (Foto: AP)
Paul McCartney - hitmageren fra Liverpool er ikke 72 længere, når han lørdag 4. juli indtager Orange. (Foto: AP)

PAUL MCCARTNEY ER sommerens hovednavn på Roskilde Festival, men allerede nu opfordrer han til, at vi ’godt kan begynde at gøre os klar til at rocke!’. Veteranen er 73, når han står på Orange, og i den alder er det jo ellers mere naturligt at sidde i rokkestol. Legenden fra Liverpool er mildest talt ikke, hvad han har været, og i 2015 hører han hjemme på TV 2 Charlie - ikke på Roskildes storskærme.

Se også: McCartney: Jeg spiller på Roskilde

FESTIVALEN HAR EN agtværdig tradition for at præsentere ikoner, men hvor eksempelvis Neil Young og Bob Dylan stadig er nogenlunde vitale, så står det anderledes til med Sir Paul, der kan arkiveres ved siden af de mere mimrende knarke Stevie Wonder og The Rolling Stones.

Se også: McCartneys Roskilde-show bliver laaaaaaangt

SOM EN STOR FJERDEDEL af The Beatles indtager manden naturligvis en hovedrolle i musikhistorien, men det er godt nok ved at være nogle årtier siden, han har skrevet væsentlige melodilinjer i en ret uspændende solokarriere. McCartney sælger ingen plader længere, og da han senest skulle have optrådt i Danmark, blev hans stadionkoncerter i Horsens i 2012 ifølge Ekstra Bladets oplysninger aflyst på grund af dårligt billetsalg.

Se også: McCartney: Beatles overvejede comeback

FESTIVALENS HORDER AF partyglade teenagere har formentlig allerede pakket teltpløkkerne, når McCartney ruller nostalgien ud på Roskildes sidste dag, men forældrene vil sikkert gerne høre ’Hey Jude’ og ’Let It Be’, inden de kører ungerne hjem.   

Se også: Hjemme hos Paul McCartney

MANGE FANS AF festivalens andet hovednavn, Pharrell Williams, aner formentlig ikke engang, hvem McCartney er, men 30 år før den gennemsnitlige Roskilde-gæst blev født, lavede han jo som bekendt noget af det bedste musik, verden har hørt. På Orange kommer det bare ikke til at rocke som dengang i 1960’erne. Husk slumretæppe. Og klapstol.    

82 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Bonnie 'Prince' Billy: 'I Made a Place' (Domino-album/Ude 15. november)
2.DJ Shadow: 'Our Pathetic Age' (Mass Appeal-album/Ude 15. november)
3.Six Organs of Admittance: 'Companion Rises' (Drag City-album/Ude 21. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.White Denim: 'In Person' (Radio Milk-album/Ude nu)
2.Michael Kiwanuka: 'Kiwanuka' (Polydor-album/Ude nu)
3.Vetiver: 'Up on High' (Loose-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere