Skarp kritik af Mø før Israel-koncert

Den danske popkomet har fået ørerne i maskinen, efter hun på Facebook annoncerede, at hun til maj spiller sin første koncert i Israel

Mø bliver kritiseret for at have sagt ja til at spille koncert i Israel. (Foto: Per Lange)
Mø bliver kritiseret for at have sagt ja til at spille koncert i Israel. (Foto: Per Lange)

Se også: Mø i nyt internationalt supersamarbejde

Odenseanske Mø er Danmarks ubetinget største internationale popstjerne netop nu.

Siden hendes single 'Pilgrim' i 2013 blev ugens uundgåelige på P3 har der med flotte priser, fine anmeldelser og masser af prestigefyldte tv-shows og koncerter stort set udelukkende været medvind på cykelstien for den rå popprinsesse med den punkede fortid.

Hun har efter eget udsagn gået meget op i venstreorienteret politik og har sunget socialistiske sange på anti-fascistiske klubber i ind- og udland.

Desuden har hun tidligere demonstreret imod både nazister og Dansk Folkeparti, og så sent som sidste år fortalte hun i DR3-dokumentaren 'Nyt Blod: Mø', at 'den slags ting vil hun fandme stadig gerne demonstrere i mod.'

Der er dog tilsyneladende en enkelt klassisk venstrefløjskamp, som den 26-årige sangerinde har lagt på hylden til fordel for sin igangværende verdensturné. På sin Facebook-side skriver Mø nemlig: 'Israel! I can't wait to play Tel Aviv for the 1st time.'.

Boykot Israel
Begejstringen over at skulle spille i koncert i Israel er faldet mange af Møs trofaste fans for brystet, og Facebook-opdateringen har fået ganske mange kommentarer fra fans, der forholder sig uforstående i forhold til, hvordan den ellers politisk bevidste sangerinde kan finde på at optræde i et land, som mange andre kunstnere tidligere har boykottet på grund af konflikten med palæstinenserne.

- Der røg min respekt lige for hele Mø-projektet. Hvorfor har du tænkt dig at spille et sted hvor folk dræbes og fængsles dagligt pga. deres etnicitet? Du burde støtte op om oprøret der er opstået hos kunstnere - specielt efter sidste angreb på civile i Gaza-striben, lyder det blandt andet i kommentarsporet på Mø's facebook-side, hvor hun i stedet for at gennemføre koncerten opfordres til at tilslutte sig 'Boykot Israel'-initiativet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Mø eller hendes management.

Se også: Mø som tiger i bur

Se også: Mø på plakaten med AC/DC

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Leonard Cohen: 'Thanks for the Dance' (Columbia-album/Ude 22. november)
2.Martin Lind: 'Metanoia' (Hathor-album/Ude 22. november)
3.The Flaming Lips: 'The Soft Bulletin - Live at Red Rocks' (Bella Union-album/Ude 29. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Lucy Dacus: '2019' (Matador-ep/Ude nu)
2.School of X: 'Destiny' (Tambourhinoceros-ep/Ude nu)
3.Vetiver: 'Up on High' (Loose-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere