'Små metaldrenge' fra Ribe varmer op for Metallica i aften

Aphyxion spiller support for de aldrende verdensstjerner fra Metallica i Royal Arena

Aphyxion jubler ved udsigten til at skulle spille opvarmning i aften for barndommens idoler: Metallica. Foto: Pr-foto
Aphyxion jubler ved udsigten til at skulle spille opvarmning i aften for barndommens idoler: Metallica. Foto: Pr-foto

Metallica før Royal Arena: Vi er skide ligeglade!

I aften går en drøm i opfyldelse for det Ribe-baserede band Aphyxion. De skal nemlig være opvarmningsband for verdensstjernerne fra Metallica, der spiller deres udsatte koncert fra februar i Royal Arena.

- Vi får vores livs største oplevelse. Vi havde ikke regnet med, at vi nogensinde ville få den chance, siger en begejstret Jonas Haagensen, der er guitarist i Aphyxion.

Sammen med tre andre bands blev de valgt til at være opvarmningsband gennem en afstemning på internettet. De fik beskeden, efter at de havde spillet en skolekoncert.

Historiske Volbeat: Masser af stjerner!

Umiddelbart skulle man tro, at det unge band ville have fejret ’udnævnelsen’ med det samme, men skæbnen ville, at de skulle op klokken 5 dagen efter. Så det blev med rette fejret ordentligt dagen efter, fortæller Jonas Haagensen.

Foto: Pr-foto
Foto: Pr-foto

Kan ikke måle sig
Aphyxion har tidligere spillet til henholdsvis Copenhell, Smukfest og Europas største metalfestival Wacken Open Air, endda som det yngste band nogensinde, men opvarmningen for Metallica kommer til at stå som det klart største so far, som de selv forklarer.

Dansk band stod i underbukser på Danhostel, da de fik kæmpe-nyhed

De er heller ikke i tvivl om, hvor de skal rangere koncerten i aften. Både oplevelsesmæssigt, men i ligeså høj grad også betydningsmæssigt.

- Det bliver uden tvivl vores vigtigste koncert. Vi har spillet til nogen af de der store ting, men det kan slet ikke måle sig med det her. Det er det ultimative for os som små heavy metal-drenge, fortæller guitaristen Jonas Haagensen.

- Jeg håber, at der står nogle folk og tænker ’De der, de kan alligevel noget’. Vi spiller jo noget, der er lidt vildere end Metallica er. Så jeg håber lidt, at vi kan sparke nogle døre ind og vise, at vi kan sgu også noget og sige, at vi kan sgu godt stå på de her scener.

Mødes med drengeidolerne
Fælles for medlemmerne i Aphyxion er, at de alle har været til minimum én Metallica-koncert.

Indtil videre har de ikke mødt bandet personligt, men Jonas Haagensen fortæller, at de er blevet lovet et møde med verdensstjernerne i aften.

Foto: Pr-foto
Foto: Pr-foto

- Vi er meget spændte, det er jo de helt store idoler. Jeg havde en plakat af dem derhjemme på drengeværelset, fortæller guitaristen, der heller ikke er tvivl om, at James Hetfield er den, han glæder sig allermest til at møde. Det har nok noget at gøre med, at han også er guitarist, ræsonnerer han.

Konge om Volbeat: Jeg fatter det ikke!

Udover begejstringen ved udsigten til at møde James Hetfield glæder han sig til at møde den danske trommeslager Lars Ulrich.

- Det bliver også spændende at møde en dansker, der er rejst over Atlanten og blevet rockstjerne.

De unge gutter fra Ribe vil ligeledes tage imod alle råd verdensstjernerne med kyshånd.

Udover rådene ved de også selv, hvad der skal til: hårdt arbejde, masser af slid og slæb samt ofringer. For bandet fra Ribe stiller sig ikke kun tilfreds med at være opvarmningsband for Metallica. De har selv drømme. På spørgsmålet om, hvorvidt de en dag kommer til at være et ligeså stort hovednavn, er guitaristen selvsikker i sit svar.

- Det satser vi på. Vi går efter det!

Foruden guitarist Jonas Haagensen består Aphyxion, der blev dannet i 2007, af forsanger Michael Vahl, Jakob Jessen på trommerne, Jesper Haas på guitar og Jais Jessen på bas.