Smukfest aflyst til sommer: - En alvorlig situation

Der bliver ingen Smukfest til august

Forbuddet mod store forsamlinger fastholdes frem til august, lød det fra Mette Frederiksen mandag aften. Video: Ritzau
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Statsminister Mette Frederiksen havde på et pressemøde mandag aften triste nyheder til alle sommerens festivalgængere.

Forbud mod store forsamlinger gælder nemlig til og med august, hvilket betyder, at landets musikfestivaler bliver ramte.

Danmarks smukkeste festival - Smukfest - havde indtil udmeldingen håbet meget på, at festen i bøgeskoven kunne afholdes til august, men sådan bliver det altså ikke.

På Smukfests hjemmeside skriver de nu følgende:

'Her til aften, 6. april, kunne vi alle høre statsminister Mette Frederiksen redegøre for den gradvise åbning af Danmark ovenpå covid-19-epidemien. Ligesom alle andre hørte vi, at forbuddet mod store forsamlinger fastholdes til udgangen af august. Smukfest 2020 skulle have fundet sted 2.- 9. august, og med ihærdige frivillige opstillere i gang allerede fra slutningen af juni måned. Men der bliver ingen festival i bøgeskoven i august – Smukfest retter sig selvfølgelig efter myndighedernes forbud'.

Stor jysk festival efter aflysning: - Vi arbejder på højtryk

Hvorvidt det bliver muligt at få overført sin billet til en ny koncert i 2021, få pengene refunderet eller noget helt tredje, oplyser Smukfest endnu ikke.

'Præcis hvad og hvordan vi gør herfra og i en så alvorlig situation, skal vi bruge de næste dage på at finde ud af – og så melder vi mere detaljeret ud, så snart vi er lidt længere i processen. Det er forståeligt, at mange sidder med spørgsmål lige nu – til billetter, kontrakter, aftaler og så uendeligt meget andet – men vi kan ikke svare her og nu. Vi vender tilbage til lige netop dig, så snart vi kan', lyder det på Smukfests hjemmeside.

Ekstra Bladet har været i kontakt med formand og talsmand for festivalen, Poul Martin Bonde, der indtil videre ikke har yderligere kommentarer end ovennævnte. Han kan dog oplyse, at festivalledelsen mødes tirsdag og håber på at kunne melde yderligere ud derefter.

Roskilde Festival aflyst: - Vi er dybt ulykkelige

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind