Smukfest efter koncertkaos: 'Vi havde undervurderet Kim Larsens popularitet'

Det var nær gået helt galt til Kim Larsens koncert på Rytmescenen torsdag aften - Smukfest undervurderede den folkekære sangers popularitet, forklarer de

Se video af menneskemængden her. (Video: Stig H. Thøgersen)

Står du ved Rytmescenen eller har oplevet de kaotiske tilstande? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Det var nær gået helt galt til Kim Larsens koncert på Smukfest, hvor han spillede på Rytmescenen torsdag aften.

Der blev mast, skubbet og trampet, og folk stod som sild i en tønde, der for flere af koncertgængerne vakte dystre minder om en sommerdag på Roskilde for 15 år siden, hvor ni blev dræbt til en Pearl Jam-koncert.

På Smukfests facebook-side kom festivallen med en delvis forklaring natten til torsdag, hvor de lover at undersøge, hvad der gik galt.

'Kære publikum, vi havde undervurderet Kim Larsens popularitet og beklager de gener og den utryghed det medførte med de mange mennesker i området ved Rytmescenen. Vores beredskab fik lukket tilgangen og afbrudt koncerten, og fik samtidig åbnet for nødudgangene så dem der ønskede de ku' komme ud af området.

'Vi vil naturligvis undersøge hele forløbet, og ud fra det vurdere om der blev handlet i overensstemmelse med vores sikkerhedsprocedurer. Og så vil vi ikke en anden gang undervurdere Kim Larsens usvækkede popularitet', skriver de.

Politi og vagter afbrød koncerten (Foto: Stig Haaning Thøgersen) DK MusikNYT - 6. aug. 2015 - kl. 23:21 Festivalgæst om koncertkaos: Det minder om Roskilde-tragedien  

Fejlagtig planlægning
Forklaringen vækker dog ikke udelt begejstring blandt festivalens gæster, hvor flere gik til tasterne i de meget sene nattetime. Flere gæster kritiserede, at Kim Larsen ikke spillede på en større scener med plads til flere koncertgæster.

'Smukfest jeg er ked af at sige det men jeres planlægning af scener til kunstnerne har slået hel fejl. Flere af de kunstnere der har været på rytmescenen har tiltrukket alt for mange mennesker som i selv siger. Det må i rette op på til næste år', skriver Niels, hvilket 13 personer har liket.

Det bliver også kritiseret, at der ikke blev informeret godt nok om, at nødudgangene var blevet åbnet:

'Kunne det have været en ide at informere publikum om at nødudgangene var blevet åbnet? Så kunne folk være kommet ud den vej, i stedet for den vanvittige situation som opstod på vej ud af de almindelige udgange..... Beklager, men det er altså ikke godt nok....', skriver brugeren John.

Politi og vagter afbrød koncerten (Foto: Stig Haaning Thøgersen) DK MusikNYT - 6. aug. 2015 - kl. 22:27 Vagter og politi afbryder Kim Larsen-koncert - Kaos på Smukfest  

Ros til vagterne
Det er dog ikke alle koncertgæster som er utilfredse med festivalens håndtering af sagen. Flere gæster roser både vagterne og den generelle håndtering af situationen.

'Så dejligt at se, at en festival sætter gæsternes ve og vel i højere prioritet end afviklingen af et koncertnavn. Det var SMUKT OG DEJLIGT', skriver Kenneth.

Eller som Thomas kort og koncist skriver:

' Jeg synes I klarede det til UG med kryds og slange'.

Ingen kom til skade
Festivalens formand, Claus Visbye, forklarede torsdag aften, at koncerten var afbrudt i fem minutter, hvor sikkerhedspersonalet lukkede for indgangspassagen til koncerten.

- Der var tætpakket. Vi har tjekket de mest snævre passager, og tilbagemeldingen er, at alle har det godt. Vi har ikke fået tilkendegivelser om, at gæster har fået trykskader eller på anden måde er kommet til skade, og vi plejer at få de meldinger med det samme, sagde Claus Visbye.

Står du ved Rytmescenen eller har oplevet de kaotiske tilstande? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

27 kommentarer
Vis kommentarer