Smukfest er klar med første navn

Saveus måtte afbryde sin koncert på årets Smukfest, men er nu blevet tilbudt en ny chance

Martin Hedegaard vandt 'X Factor' i 2008. Foto: Jonas Olufson
Martin Hedegaard vandt 'X Factor' i 2008. Foto: Jonas Olufson

Martin Hedegaard vandt 'X Factor' i 2008. Arkivfoto: Jonas Olufson DK MusikNYT Smukfest: X Factor-Martin aflyst efter to numre

Martin Hedegaard er blevet voksen og har nu en slående lighed med Ruben Søltoft. Foto: DR Danske kendte Martin efter 'X Factor': Trist, frustreret og fanget i et cirkus

Det skulle have været en af årets helt store koncerter på Smukfest i august.

Teltet var pakket med glade festivalgæster, og stemningen var god, men kort inde i koncerten måtte Saveus afbryde koncerten på grund af tekniske problemer med en medbragt mixerpult, der var brændt helt og aldeles sammen.

Martin Hedegaard, der blev kendt i tv-programmet 'X Factor', måtte meget mod sin vilje bede publikum om at gå, men nu er der godt nyt til Saveus og deres fans.

- I dag har vi en fantastisk nyhed at fortælle jer. Smukfest har tilbudt os en revanche, og den har vi taget imod. Så derfor vender Saveus tilbage til Bøgeskoven næste år. Vi ses på Smukfest 2018, siger Martin Hedegaard i en video, som Smukfest har delt på sin officielle Facebook-side.

Teknikere forsøgte forgæves at få Saveus tilbage på scenen. Foto: Stine Tidsvilde
Teknikere forsøgte forgæves at få Saveus tilbage på scenen. Foto: Stine Tidsvilde

Håndklædet i ringen
Dermed har Smukfest - der i år blev udsolgt uden at have annonceret et eneste navn - afsløret det første navn på næste års plakat.

I videoen sætter Martin Hedegaard også ord på den koncert, som Saveus måtte opgive at gennemføre.

- Jeg tror, vi alle sammen lignede et blankt stykke papir, da vi måtte smide håndklædet i ringen og acceptere, at vi ikke kom tilbage på scenen. Publikum måtte gå tomhændet derfra, og det måtte vi også. Det var et kæmpe, kæmpe nederlag for os, forklarer Martin Hedegaard. 

'Mega ked af det'
En af de mange festivalgæster, der var mødt op for at høre Saveus, var 25-årige Anne.

Hun havde sågar kun købt sin billet til Smukfest for at overvære Martin Hedegaard.

- Jeg har kun købt mit armbånd for at høre det her. Det er simpelt hen så uheldigt. Jeg er så mega ked af det. Jeg er først kommet til eftermiddag, fordi jeg kun skulle høre det her, sagde hun til Ekstra Bladet umiddelbart efter den ultrakorte koncert og fortsatte:

- Jeg var der fra koncertens begyndelse, og så stoppede de. Jeg fik at vide, at de ville gå på en halv time senere, men det gjorde de ikke. Jeg er vild med hele festivalen, men når man kun har købt sit armbånd for at høre det her, er det mega surt.