Smukfest om overfald: Vi har handlet helt efter bogen

Talsmænd for festivalen mener ikke, deres vagter kunne have ageret anderledes

Smukfest mener ikke, at vagterne kunne have handlet. (Foto: Philip Davali)
Smukfest mener ikke, at vagterne kunne have handlet. (Foto: Philip Davali)

På lørdagens pressemøde på Smukfest var talsmændene for festivalen Poul Martin Bonde og Claus Visbye yderst tilfredse med fredagens afvikling af festivalen.

Og det var da først også, da Ekstra Bladet nævnte overfaldet på Shaka Loveless, at de kommenterede på den kedelige episode.

Men festivalen mener tilsyneladende ikke, at de vagter, der var tilstede under overfaldet, kunne have ageret anderledes.

- Vores vagter har behandlet situationen, som de skulle. Og det er også vores indtryk, at Shaka og hans folk mener det samme, sagde Poul Martin Bonde på dagens pressemøde.

Se også: Vidne til Shakas overfald: Vagterne greb ikke ind

Han fortæller desuden, at festivalen har tre typer vagter. De vagter, der var tilstede, da overfaldet skete, er de professionelle, som festivalen har hyret ind til at varetage sikkerheden.

Selv om Claus Visbye tidligere i dag har udtalt til MX AARHUS, at der var tale om en mand med et polititilhold mod Medina, som anklagede Shaka Loveless for at have stjålet hans tekster, vil hverken Poul Martin Bonde eller Claus Visbye nu kommentere mere på sagen.

- Vi har ikke kommentarer til personlige forhold og ønsker ikke at give personoplysninger, sagde Claus Visbye på pressemødet.

Hele episoden udspillede sig i området mellem backstage og Bøgescenerne, hvor kun artister og personer med tæt tilknytning til disse har adgang.

Se også: Shaka Loveless overfaldet på Smukfest

Her løb en mand hen og overfaldt Shaka Lovess kun få minutter før, han skulle på scenen og optræde. Shaka Loveless blev tildelt flere slag, inden en person, der ikke var vagt, greb ind og fik stoppet overfaldsmanden.

Vidner til episoden mener ikke, at de to vagter, der var til stede, reagerede hurtigt nok, og undrer sig over, at en 'almindelig' person skal gøre vagternes arbejde.

Shaka Loveless gik efterfølgende - nok noget chokeret - på scenen og leverede sit show. Han har efterfølgende skrevet følgende på Facebook:

'Yooo gode mennesker!!

I har måske hørt om episoden, hvor jeg blev overfaldet i går fem minutter inden vi skulle på scenen. Det var selvfølgelig træls, og det er altid lidt sværere at spille, når det gør ondt, når man åbner munden. Men alt er godt- ingen hjernerystelse.

Heldigvis var der gode boys, der hurtigt fik stoppet situationen, så han nåede kun at ramme mig et par gange. Der var et par gange på scenen, hvor jeg lidt mistede overblikket, men er du sindssyg, hvor er jeg taknemmelig for band, gæster og Skanderborgs fantastiske publikum, der bar mig gennem showet. Jeg har endnu aldrig oplevet noget, der ku få mig til at aflyse en skanderborg koncert. Så længe jeg kan stå på benene, er jeg altid klar. Tusind tak for støtten!!!

1 love!!!'

Se også: Shaka Loveless efter overfald: - Han ramte mig et par gange

Her fortæller nogle af festival-gæsterne, om de generelt føler sig utrygge på Smukfest

12 kommentarer
Vis kommentarer