Annonce:
Annonce:

Spotify overrasker: Fra i dag skal du punge ud

Musiktjenesten lancerer nyt koncept med Universal, og det er dårligt nyt for alle musikelskere

Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Er du typen, som elsker at dyrke det nyeste musik på Spotify? Men bedst kan lide at gøre det uden at skulle finde pungen frem? Så støder du nu på et problem.

Den gigantiske musiktjeneste Spotify lancerer nemlig et helt nyt koncept i selskab med verdens førende pladeselskab, Universal.

Det beretter de om i en pressemeddelelse.

Det nye samarbejde går nemlig grundlæggende ud på, at de nyeste plader produceret af kunstnere fra Universal kun skal være tilgængelige for Premium-brugere i de første to uger. Derefter kan folk, som ikke betaler for at gøre brug af musiktjenesten, lytte til musikken.

Direktøren for Spotify, Daniel Ek, fortæller, at dette samarbejde bygger på en fælles kærlighed for musikbranchen. Men samtidig er det også for at skabe en større værdi for artisterne.

Annonce:

- Universal-artister kan fra i dag af beslutte sig for at udgive nye album for udelukkende Premium-brugere i to uger, fortæller Daniel Ek.

Man har dog stadig mulighed for at dyrke de enkelte sange, hvis de bliver udgivet som en single.

Tænker kreativt
Streamingtjenesterne er umiddelbart ikke nogen god forretning for pladeselskaberne, hvilket er årsagen til dette nye samarbejde. Sir Lucian Grainge, der er direktør i Universal Music Group, forklarer, at i starten bød man streamingtjenesterne velkomne, men nu er de den helt store spiller på banen, og det påvirker fortjenesten.

- I et så dynamisk marked, som udvikler sig hurtigere end nogensinde, er det vigtigt, at vi tænker kreativt i forhold til at bringe artisternes musik til lytterne, siger han.

Så lidt tjener de danske musikere på YouTube

Det går altså ikke ud over musik, der i forvejen ligger på Spotify. Men hvis Ed Sheeran, som er en af Universals artister, udgav et album i morgen, skulle du betale for at høre det.

Derudover tæller Universal ligeledes artister som Drake, Eminem, Sam Smith og Taylor Swift.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: