Annonce:
Annonce:

Startede som en joke: - Det var så åndssvagt

Koncerten i Parken med The Minds of 99 er blevet kaldt historisk og en sensation. Men faktisk var det flere rene tilfælde, der gjorde, at det blev til noget

Niels Brandt og resten af The Minds of 99 ville egentlig have spillet på Østerbro Stadion. Det endte med Parken. Foto: Per Lange
Niels Brandt og resten af The Minds of 99 ville egentlig have spillet på Østerbro Stadion. Det endte med Parken. Foto: Per Lange
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Euforisk. Sensationelt. Historisk.

Alle ord, som er blevet brugt til at beskrive koncerten med The Minds of 99 i Parken 11. september 2021. Fredag udkommer selvsamme koncert som album med titlen 'Live fra Parken', så det bliver muligt at opleve eller genopleve euforien.

Men faktisk var det ganske tæt på, at koncerten ikke var blevet helt sådan, fortæller forsanger Niels Brandt og trommeslager Louis Clausen til Ekstra Bladet.

Idéen opstod på en færgetur til Aarhus med tømmermænd, da bandet fik at vide, at de ikke kunne spille på Østerbro Stadion, som de ellers havde tænkt.

- Så er der en eller anden, der siger som en joke: 'Hvad med Parken?', og så griner vi alle sammen, undtagen vores manager. En time efter siger han: 'Jeg har lige ringet rundt, og Parken er ledig.' Så var det pludselig besluttet, at vi skulle spille i Parken, fortæller Niels Brandt.

Annonce:

Hør Niels Brandt fortælle om koncertens tilblivelse her:

Tilspidset situation
Den pludselige beslutning betød, at bandet bestemt ikke forventede et billetsalg, der ville ende med 50.000 jublende publikummer.

- Jeg synes faktisk, det gjorde, at der var færre nerver på, fordi det hele var så åndssvagt, siger Niels Brandt.

Når de ser tilbage i dag, er de også bevidste om, at det var flere tilfælde oven i hinanden, der gjorde, at koncerten gik over i historiebøgerne.

The Minds of 99 består ud over Niels Brandt og Louis Clausen af Anders Folke Larsen, Asger Wissing og Jacob Bech-Hansen. Foto: Per Lange
The Minds of 99 består ud over Niels Brandt og Louis Clausen af Anders Folke Larsen, Asger Wissing og Jacob Bech-Hansen. Foto: Per Lange
 

- For det første blev koncerten flyttet et år, og da vi så nåede hen til det, der viste sig at være slutningen på nedlukningen, var vi jo stadig usikre på, om vi ville få lov til at spille, siger Louis Clausen og fortsætter:

Annonce:

- Det kunne ikke have været mere tilspidset, end det blev. Vores koncert om lørdagen og Royal Run om søndagen var de første store begivenheder efter nedlukningen, så man kan mene, hvad man vil, men det var jo historisk. Og stemningen var historisk. Det var nærmest, som om - og det kan man også høre på indspilningen - at 50.000 mennesker drog et lettelsens suk.

The Minds of 99

Barndomsvenner

Sanger og sangskriver Niels Brandt, Jacob (synth), Mikkel (keys) og Asger (bas) har kendt hinanden siden børnehaveklassen på Lindevangskolen på Frederiksberg. Resten af bandet stødte til i begyndelsen af teenageårene. I april 2012 besluttede de at danne et band.

Bandnavnet

Gruppens navn er inspireret af, at Niels Brandt havde lyttet til The KLF's nummer 'Justified and Ancient', hvor der undervejs bliver rappet 'Make mine a 99', hvilket han fejlhørte som Minds of 99.

Det første hit

I sommeren 2012 tog bandet i sommerhus på Fanø og indspillede flere af de sange, som endte på deres debutalbum. Blandt de første indspilninger var 'Det er Knud som er død' om polarforskeren Knud Rasmussen. Sangen blev Ugens Uundgåelige på P3.

Karrierekanonen

Sidst i 2012 meldte Asger bandet til DR-konkurrencen KarriereKanonen. Efter koncerter på Spot Festival og Smukfest blev The Minds of 99 den 6. august 2013 kåret som en af de tre vindere.

Åbnede Orange

I juli 2015 åbnede The Minds of 99 Orange Scene på Roskilde Festival med en koncert, der blev kaldt for den bedste åbning af Orange Scene i mange år og en af de mest mindeværdige åbningskoncerter på Orange Scene i årevis.

Skal ikke genskabes
Livealbummet udgiver de, fordi så mange fans har spurgt efter det. Alligevel vækker det nogle følelser i bandet selv at lytte til optagelserne.

- To måneder inden vores koncert havde Christian Eriksen ligget på græsset til EM, og vi havde lige været igennem alt det der. Og det var dér, vi spillede. Og så til genåbningen, siger Niels Brandt og understreger:

- Der er enormt mange følelser i det. Og så er det lyden af Parken, der synger med. Der er ikke andre steder, som lyder sådan, og det er der et eller andet nationalromantisk over.

- Jeg har det. som om man kan høre hver og en af de 50.000. Og så kan du høre et band, der spiller nøjagtigt lige så råddent, som vi plejer, siger Niels Brandt. Foto: Per Lange
- Jeg har det. som om man kan høre hver og en af de 50.000. Og så kan du høre et band, der spiller nøjagtigt lige så råddent, som vi plejer, siger Niels Brandt. Foto: Per Lange
 

- Har det skabt et forventningspres at have leveret sådan en koncertoplevelse?

Annonce:

- Vi gør, hvad vi kan for ikke at genskabe ting, der er sket. Man kan næsten kun fejle, hvis man prøver at genskabe noget, hvor så mange komponenter spillede ind på, at Parken blev den koncert, den gjorde, siger Louis Clausen.

Bandet kan dog ikke udelukke endnu en koncert på Danmarks hjemmebane.

- Vi må se, hvad fremtiden bringer. Parken står der jo stadig, kan man sige, siger Niels Brandt.

Billedgalleri af Per Lange

The Minds of 99 gav debut til den nye sang 'Under din sne' i starten af knap to timer lange koncerttriumf.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Røveri, narko og drabforsøg

Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: