Stepp 2 er det nye ulvekobbel

Eik Skaløes tekster danner grobund for nyt orkester med den originale Steppulv Preben Devantier på trommer

Preben Devantier har ikke glemt at slå på trommer. (Foto: Stepp 2)
Preben Devantier har ikke glemt at slå på trommer. (Foto: Stepp 2)

Intet band i den danske rock-historie er mere sagnomspunden end Steppulvene og den korte karriere i 1967 med albummet 'HIP', inden sangeren Eik Skaløe forsvandt til det 'mellemste Østen' og aldrig vendte tilbage igen.

Eik og bandet - med Stig Møller, Søren Seirup og Preben Devantier som de øvrige medlemmer - er der skrevet bøger og lavet film om, og 'HIP' var førstevalget, da kanonen med det vigtigste danske pop-og rockmusik blev samlet for nogle år siden.

Karrieren var kort, men virkningen var enorm.

Preben Devantier i aktion i Stepp 2. (PR Foto) DK MusikNYT Steppeulvene bider fra sig igen

Eik Skibdal er opkaldt efter sit store forbillede.(Foto: Stepp 2)
Eik Skibdal er opkaldt efter sit store forbillede.(Foto: Stepp 2)
 

Opkaldt efter Eik Skaløe
En af dem, Steppeulvene og den tragiske historie om Eik Skaløe, der døde 25 år gammel på grænsen mellem Indien og Pakistan i 1968, havde gjort et specielt indtryk på, var en musiklærer fra Svendborg, der havde fået et passende navn af sin ligeledes Steppeulve-tossede mor.

Eik Skibdal, hedder han, og da han hørte, at der boede en vaskeægte Steppeulv i Svendborg, bankede han på døren hos Preben Devantier og spurgte, om han måtte komme indenfor.

Iben Nagel Rasmussen med filmen instruktør,. Ole Christian Madsen. Film Til lamabal for en Steppeulv

Stepp 2 bider fra sig. (Foto: Bo Sahlgren)
Stepp 2 bider fra sig. (Foto: Bo Sahlgren)
 

Så havde vi et band
- Det var helt underligt for en gammel røver som mig, at opleve et menneske, der nærmest bøjede sig ned og kyssede mine sko, bare fordi, jeg havde været medlem af Steppeulvene,fortæller Devantier.

- Han var sød og rar, og over en kop te fortalte jeg ham røver-historier fra den tid.Det var mægtigt hyggeligt, og på et tidspunkt spurgte han, om ikke vi skulle lave et band, der spillede Stepeulvenes musik.

- Sådan startede det. Jeg var ny i Svendborg og kendte ingen musikere, men Eik fik fat i bassisten Kaj Weber og guitaristen Keld Andersen, og så havde vi et  band.

Masser af Skaløe-tekster
Stepp 2, kalder de sig, og på lørdag udkommer en mini-cd med to numre,'By' og 'Ulve i Natten', med musik af Eik Skibsdal og tekster af... Eik Skaløe.

Skaløes søster, Iben, der overtog rettighederne til broderens tekster, da deres forældre døde, har med glæde frigivet teksterne, som bandet kan gøre med, hvad de vil musikalsk.

Eik Skaløe (Joachim Fjelstrup) blev kun 25 år, men nåede at sætte et  uudsletteligt aftryk på dansk rockmusik. (Foto: SF Film) Filmanmeldelser 'Steppeulven': Ikke kun for forrykte

Den originale Eik med efternavnet Skaløe. (Polfoto)
Den originale Eik med efternavnet Skaløe. (Polfoto)
 

Men det er nu ikke vanskeligt at høre, hvor inspirationen kommer fra.

Og Stepp 2 slutter ikke med det. Bandet er i studiet og regner med at have et helt album klar - efter samme mønster - tidligt i det nye år.

- Eik Skaløe efterlod sig mængder af skriverier. Ikke alt er lige sangbart, men jeg tror, der er til i hvert fald to-tre album endnu, siger Preben Devantier, der sideløbende i lang tid også har arbejdet med sit eget solo-album, 'Adam', som han håber kan udkomme til efteråret.

Det er ikke kun for forrykte.

2 kommentarer
Vis kommentarer