Stig fra D-A-D fik kompliceret brud ved scenefald

Jesper Binzer lover en mindeværdig koncert i Herning med vikar for Stig Pedersen

D-A-D med den kvæstede Stig Pedersen i lyse bukser. (Foto: Jakob Jørgensen)
D-A-D med den kvæstede Stig Pedersen i lyse bukser. (Foto: Jakob Jørgensen)
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

- Der var spejlglat på det scenegulv i går aftes i Århus. Vi trippede rundt som små sylfider, men det var ikke nok. Stig faldt altså. Og vi kunne alle se, at det var noget snavs - lige med det samme. Det var helt galt.

D-A-D: Når Rolling Stones kan, kan vi også

Jesper Binzer erkender, at hele D-A-D fik et totalt chok i går.

- Vi er alle rystede. Stig selvfølgelig mest, for han var igennem, et mareridt, efter at han via samaritterne blev sendt på skadestuen. Men også efterfølgede. Selv om han fik 'rigtigt gode piller', så måtte han igennem 'middelalderlige instrumenter', som rettede hans arm ud og en stor kraftig portør, der holdt ham. Det gjorde ondt. Og vi andre sad noget lamslåede tilbage. Det er nemlig - lige nu - en ret vigtig tid for bandet. Ikke bare er der koncerten på Østerbro med Dizzy Mizz Lizzy, men der er også Sweden Rock på onsdag, og det er et job, vi har glædet os vildt til, forklarer Binzer.

D-A-D stoppet af politiet

Sweden Rock er en 'gammel forløber' for det danskerne kender som Copenhell.

Men D-A-D dur ikke som trio, så drengene i bandet gik allerede i aftes i gang med at kontakte mulige vikarer for Stig.

- Det er selvfølgelig med Stigs velsignelse. Ellers gjorde vi det ikke. Men i dag skal vi have nogle på prøve, og vi kommer til at øve hele eftermiddagen for at hive den koncert hjem. Så publikum i Herning får sig en mindeværdig koncert. Det bliver legendarisk at skulle se os uden ham den lange i det mærkelige tøj, griner Binzer.

D-A-D spiller gennembrudsalbum på Copenhell

Og mens Laust Sonne, Jacob samt Jesper Binzer øver med vikaren - ingen tør bruge ordet 'erstatningen', for Stig kan ikke erstattes i D-A-D - så ligger Stig selv på Rigshospitalet under kyndig ortopædbistand for at få det komplicerede brud sat sammen.

- Til alt held er det underarmen - lige over håndledet, den er brækket, og hvis jeg kender Stig ret, vil han ikke kunne holde sig i ro i de seks-otte-uger, lægerne anbefaler, når ikke hans albue er fikseret. Indledningsvist vil han nok bare stå og hoppe ude i kulissen, men der vil ikke gå lang tid, før vi har ham inde på scenen, smiler Binzer.

Ekstra Bladet var med, da Stig Pedersen fremviste sine basser i Aarhus før en koncert i februar 2014.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind