Stor dansk festival med selvsikker melding: Vi bliver udsolgt om lidt

Roskilde Festival ser frem til at blive ekstraordinært tidligt udsolgt i år

DK MusikNYT Roskilde erkender: Superprogram har kostet kassen

Om det er topnavnet Eminem, det (sol)strålende vejr eller noget helt tredje, der spiller ind, vides ikke, men sikkert er det, at Roskilde Festival igen i år bliver udsolgt.

Det er meldingen fra Danmarks største festival, selvom der i skrivende stund stadig er hele 54 dage, indtil de første teltpløkker hamres i jorden på græsmarkerne omkring dyrskuespladsen i Roskilde.

- Det er en hel del tidligere end normalt, vi går ud med den her melding, og det er, fordi der meget snart forventes udsolgt. Det vil være ret meget tidligere end de foregående år. Der er typisk blevet udsolgt mellem 14 dage og en uge før festivalen, så det her er ekstraordinært, siger Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde til Ekstra Bladet.

Roskilde Festival har haft udsolgt hvert år siden 2010 med undtagelse af 2013. I 2016 blev festivalen udsolgt 1. juni, hvilket var det tidligste siden 1990’erne.

Den amerikanske rapper Eminem har sat gang i billetsalget hos Roskilde Festival. Foto: All Over
Den amerikanske rapper Eminem har sat gang i billetsalget hos Roskilde Festival. Foto: All Over
 

Det amerikanske rapikon Eminem alias Marshall Bruce Mathers III, der indtager Roskilde, er festivalsæsonens ubestridte hovednavn. Foto: AP DK MusikNYT Roskilde knuser latterlige Smukfest

Hun peger på et par forskellige faktorer, der har medført, at festivalen igen i år ender med at få brug for udsolgt-skiltet. Og her har hovednavnet Eminem en ganske stor finger med i spillet.

- Det betyder selvfølgelig noget, hvem man booker til sin festival, og vi synes naturligvis selv, at vi i år igen har sammensat et helt fantastisk program, siger Christina Bilde om festivalens musikprogram, der udover Eminem også tæller Bruno Mars, Gorillaz og Nick Cave & The Bad Seeds.

At Roskilde nu for femte år i træk ser ud til at blive udsolgt, får dog ikke festivalen til at overveje at sætte billetpriserne markant op.

- Ud fra en traditionel udbud/efterspørgsel-tankegang, burde I jo fluks sætte prisen op. Er det noget, I overvejer?

- Nu har vi jo faktisk sat prisen op med hundrede kroner i år, men vi kigger naturligvis på, hvilken type deltagere vi har. Vi sætter altså ikke prisen op, bare fordi vi kan, siger Christina Bilde.

Roskilde Festival er klar med åbningsnavnet. I morgen offentliggøres det komplette musikprogram. Foto: Gregers Tycho DK MusikNYT Vildt! 'X Factor'-vinder åbner Roskilde

En tidligt udsolgt Roskilde Festival betyder sædvanligvis kronede dage for billethajerne.

- Budskabet fra vores side er det samme, som det har været de tidligere år; nemlig at man kun skal købe fra de officielle billetudbydere. Der er ingen garanti, hvis man køber fra andre. Så det er det bedste og det eneste råd, vi kan give. Og det er klart, at når der bliver udsolgt, så er risikoen for snyd større, siger Christina Bilde.

Der sælges i alt 80.000 partout-billetter plus et begrænset antal endagsbilletter.

Endagsbilletter til onsdag 4. juli er udsolgt, mens torsdag 5. juli næsten er udsolgt.

Roskilde Festival 2018 finder sted fra lørdag 30. juni til lørdag 7. juli 2018.

6 kommentarer
Vis kommentarer