Stor jysk festival efter aflysning: - Vi arbejder på højtryk

Jelling Musikfestival arbejder lige nu ihærdigt på at få det fulde overblik over, hvordan festivalens aflysning skal tackles

Forbuddet mod store forsamlinger fastholdes frem til august, lød det fra Mette Frederiksen mandag aften. Video: Ritzau
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Klokken 20.00 mandag aften meldte statsminister Mette Frederiksen ud på et pressemøde, at der til og med august vil forblive forbud mod store forsamlinger.

Det betyder blandt andet, at Danmarks mange festivaler de næste par måneder er aflyste.

Sommerens første store musikbegivenhed er traditionen tro Jelling Musikfestival, der årligt samler op mod 38.000 koncertglade mennesker sidste weekend i maj, men sådan bliver det altså ikke i år. Det meldes nu også ud på festivalens egen Facebook-profil.

Forbud mod festivaler og markeder til og med august

'Regeringen har netop forlænget forsamlingsforbuddet for større forsamlinger til og med august. Det betyder, at der ikke bliver afholdt Jelling Musikfestival 28.-31. maj som planlagt. Vi arbejder på højtryk for at få det fulde overblik over situationen og melder mere ud her og på vores hjemmeside i morgen. I mellemtiden - hold afstand og hold sammen', lyder det på profilen.

Roskilde Festival aflyst: - Vi er dybt ulykkelige

Over for Ekstra Bladet uddyber festivalleder Lars 'Charlie' Mortensen:

- Vi arbejder på højtryk for at få overblik over situationen. Vi er selvfølgelig kede af, at festivalen er aflyst, men vi har stor respekt for myndighedernes udmelding. Er det det, der skal til, for at ramme coronavirussen, så er det fint, og så er det det. Selvfølgelig er vi kede af at måtte aflyse, og at det går udover hele landets festivaler, men det er sådan, det er, forklarer han.

Roskilde Festival har netop udmeldt, at de, der har købt billet til festivalen i 2020, vil kunne overføre den til 2021 eller få pengene refunderet. Hvad der skal ske med de, der har købt billetter til Jelling Musikfestival, vides dog endnu ikke:

- Forhåbentlig har vi lidt større overblik over det hele i morgen, så det er alt for tidligt at sige noget om, hvad der skal ske med folks billetter osv. endnu. Vi er lige ved at få det fulde overblik, og så melder vi tilbage, så snart vi har noget, siger festivalleder Lars 'Charlie' Mortensen til Ekstra Bladet.

Roskilde Festival aflyst: - Vi er dybt ulykkelige

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind