Stort dansk prisshow sat på pause

Der kommer ingen udgave af Danish Music Awards i 2018

Stort dansk prisshow sat på pause

Den danske musikbranche kommer ikke til at hylde sig selv i 2018.

Den danske musikbranches hyldest af sig selv er aflyst i år. Med andre ord bliver der ikke uddelt nogen statuetter ved Danish Music Awards i 2018. Det skriver BT tirsdag.

Over for Ekstra Bladet bekræfter Lasse Lindholm, der er kommunikationschef for brancheorganisationen Ifpi, at der ikke kommer noget show dette efterår, som det ellers har været traditionen de seneste mange år.

- Det, der er sket, er, at siden 2011 har vi lavet DMA (Danish Music Awards, red.) sammen med TV2. Og det har vi lavet på stort set samme måde. Derfor besluttede vi efter DMA 2017, at vi ville genopfinde konceptet. Det er det, vi er i gang med nu, og det tager længere tid at gøre det ordentligt, end at vi kan nå at komme ud til den samme tid, som vi plejer. Altså i november måned, siger han.

Efter DMA-kontrovers: Derfor blev Rasmus Seebach væk fra prisfest

Ifølge Lasse Lindholm har det aldrig været planen, at det nye koncept skulle være klar allerede i år.

- Der er ikke noget dramatisk i det. Vi har vidst de seneste ni måneder, at vi ikke ville blive færdige med et koncept til i år. Men så kommer vi igen i 2019, siger Lindholm og fortæller, at han forventer, at sløret for det nye koncept kan løftes i løbet af de kommende måneder.

Et nyt koncept
Hvad det præcis er, der skal ændres på ved DMA, vil Lasse Lindholm ikke fortælle.

- Nej, det kunne jeg ikke drømme om at sige noget om, griner kommunikationschefen, der heller ikke vil afsløre, om DMA fortsat vil blive til i samarbejde med TV2.

- Lige nu er det musikbranchen selv, der sidder og tegner på et nyt koncept. Når det er klar, vil vi henvende os til vores samarbejdspartnere. Vi har og har haft et rigtig godt samarbejde med TV2, så det er yderst sandsynligt, at vi vil tage fat i dem, siger han.

Stolt Iben Hjejle: Min søn skal optræde til DMA

I forbindelse med det seneste DMA-show blev der rejst en del kritik af, at der slet ingen kvinder var blandt prismodtagerne i 2017.

Lasse Lindholm afviser, at kønsdebatten har noget med de kommende ændringer af showet at gøre.

- Nej, det står helt ved siden af. Det, vi gør nu, er,  at vi kigger kritisk på formatet. Hvordan fungerer det - også på tv. Desuden er der sket meget med digital distribution. Før kunne man se to kanaler, nu skal der bare to klik til, så kan du se, hvad du vil på mobilen. Netop fordi der er sket den store udvikling, er vi stoppet op for at overveje, hvad vi skal gøre i den verden vi lever i i dag. Og det er det, vi er i gang med.

Danish Men Awards: Kvinderne blev totalt glemt

- Har I på nogen måde forsøgt at speede processen med at få et nyt koncept klar, så I kunne have et show klar i år?

- Nej. Vi vil langt hellere opfinde noget nyt og godt end at haste noget igennem, som vi ikke er glade for, fastslår Lasse Lindholm.

Rapper vandt tre priser ved DMA: Raser over pressen