Stort NorthSide-galleri: Sådan gik det

Se en stribe billeder fra den sjette udgave af den udsolgte musikfestival i Aarhus

(Foto: Per Lange)
(Foto: Per Lange)
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Himlen var lige så lysende blå som de frivilliges iøjnefaldende veste, da portene i Åbyhøj fredag blev åbnet for den sjette udgave af NorthSide Festival.

Og solen blev ved med at brage ned over de festklare gæster, som kom til den jyske hovedstad fra nær og fjern for at være med til at fyre grundigt op for pladsen ved Brabrandstien.

NorthSide er åben: Mød festivalgæsterne her

SE DET STORE BILLEDGALLERI ØVERST I ARTIKLEN.

Foto: Per Lange
Foto: Per Lange

Kort før åbningen var der dog et lille skår i øl-glæden, da festivalen meddelte, at Earl Sweatshirt havde aflyst på grund af en voldsom maveforgiftning. Men den amerikanse rapper blev hurtigt erstattet af danske Barbara Moleko, som straks sprang til for at fylde hullet i programmet.

Først klar på scenen var José Gonzàlez, hvor Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo fik svært ved at høre den svenske indie-sanger for lyden af det spændte og småpludrende publikum.

Grotesk festivalstart i Aarhus

For dårligt? Koncerter ses gennem mobilen

Lørdag viste sig at blive en større udfordring for den aarhusianske festival, når det kom til at holde på både gæsterne og den gode stemning. En stor flok drev nemlig mod udgangen med samme hast som vandmasserne, der fra eftermiddag til tidlig aften lagde et gråt vandslør over NorthSide og åbenbarede det fladmaste græs, som indtil da ellers havde været svært at få øje på for de dansende gæster.

Udvandring fra sjaskvåd Aarhus-festival

Det gik hårdt ud over Antony Hegarty og Parov Stelar Band, som var skemalagt til at give deres koncerter, mens regnen stadig væltede ned over Åbyhøj.

Foto: Per Lange
Foto: Per Lange

Heldigvis var modet tilbage sammen med en stædig sol til årets sidste NorthSide-dag søndag. Og da de to hjemmevante østjyder fra De Eneste To overtog den grønne scene, rykkede en stor del af publikum hen for at lytte med. Regnen havde de for længst rystet af sig.

Knap så skæg: Nedtur på NorthSide

NorthSide-snyder: Vi hopper over hegnet

Og på trods af at temperaturen faldt til kun få plusgrader søndagaften, stimledes folk sammen til årets hovednavn The Black Keys, der også lukkede festivalen.

Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo har fulgt festivalens koncerter alle tre dage, og det har ifølge ham ikke været imponerende. Dog var han positiv omkring The Black Keys, som han skriver 'ruskede grundigt op i den aarhusianske pænhed' og kalder det 'råt, beskidt og flosset.'

Læs hele anmeldelsen her

NorthSide blev væltet helt til sidst

Publikum stod tæt for at holde varmen foran scenen, da The Black Keys lukkede NorthSide søndag aften. (Foto: Per Lange)
Publikum stod tæt for at holde varmen foran scenen, da The Black Keys lukkede NorthSide søndag aften. (Foto: Per Lange)
 

Ekstra Bladet talte søndag eftermiddag med nogle af NorthSide-gæsterne. Den generelle holdning blandt dem var, at festivalen er hyggelig, tilpas stor og med et godt mad- og aktivitets-udvalg.

Og det er Thomas Treo delvist enig i. Dog påpeger han i sin anmeldelse af NorthSide som helhed, at 'det jo ikke er en økologisk madfestival, men en festival, der bryster sig af at levere hip musik.'

Men ifølge Thomas Treo har musikprogrammet ikke været bjergtagende. Han skriver blandt andet, at problemet er, at 'der var bedre hotdogs, supper og salater i boderne, end der var hiphop, pop og rock på scenerne.'

Læs hele hans anmeldelse her

Godnat fra SnorkSide Festival

Omkring 35.000 gæster, frivillige, artister og samarbejdspartnere indfandt sig på NorthSide Festival i år, og tre dage før åbningen kunne festivalen melde, at der var udsolgt af partout-billletter.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+