Super-Aske danser i måneskæret

Aske Jacoby har igen været i Los Angeles og indspillet med elite-musikerne Jim Keltner og Tony Scheer

Aske Jacoby imponerer de amerikanske kolleger. (Polfoto)
Aske Jacoby imponerer de amerikanske kolleger. (Polfoto)

- Da vi afsluttede sidste plade, føltes det som om, der var kommet hul på noget, at der var flere skud i kanonen, siger guitaristen og sangeren Aske Jacoby.

På albummet 'Chant' fra 2014 havde han indledt et samarbejde med et par meget respekterede, amerikanske musikere - trommeslageren Jim Keltner og bassisten Tony Scheer.

Nogle musikere i den absolutte verdens-elite, der for Keltners vedkommende har arbejdet med John Lennon, George Harrison, Ringo Starr, Bob Dylan, BB King og et væld af andre verdensnavne, og med hensyn til Scheer med alle i den mere jazzede afdeling fra Woody Herman til Norah Jones.

Aske Jacoby - stolt over sin bedrift. (Foto: Linda Jonhansen) DK MusikNYT Guitaristens vilde drøm i opfyldelse

Cover-billedet til 'Luna Plena Super Me'. (PR Foto)
Cover-billedet til 'Luna Plena Super Me'. (PR Foto)
 

Ikke underligt, at Aske Jacoby havde lidt rumlen i maven, da han dengang henvendte sig til de to verdensstjerner, om de ville være med på hans plade, som han ville komme til Los Angeles og indspille.

Det gik over al forventning, og resultatet blev en fin plade, som Jacoby og turnerede med - endda med Tony Scheer i besætningen.

Count me in
Det var derfor knapt så nervepirrende, da Jacoby dennegang ringede og spurgte igen, og svarene var ikke til at tage fejl af.

- Ja, for fanden, count me in. Glæder mig til at høre, hvad du har skrevet denne gang, lød det fra Jim Keltner.

Sangene havde Aske Jacoby skrevet på forhånd i en lånt lejlighed i New York, ejet af DJFA, den danske komponistforening.

Reverend Shine Snake Oil Co.(Foto: PR Foto) DK MusikNYT De spiller musik 30 timer i træk

- Det, der var glimrende, var, at jeg var i et amerikansk miljø, talte ikke dansk i 14 dage, tænkte på engelsk, og det hjalp på lyrikken, som blev skrevet først, og da teksterne så var i hus, var det ret nemt for mig at finde på melodier til dem, fortæller Aske Jacoby.

Taxameteret løb, mens der blev hygget i studiet. (Foto: Linda Johansen)
Taxameteret løb, mens der blev hygget i studiet. (Foto: Linda Johansen)
 

Afslappet hygge
Så var det afsted til LA, hvor Keltner og Scheer ventede - og pladen var i hus på fire dage i et studie, hvor bla. The Doors og Beach Boys har indspillet plader.

- Det var tydeligt, at vi var blevet et band denne gang. Sidst var jeg bare benovet, og vi skulle føle hinanden på tænderne. Nu vidste vi, at vi kunne, og det var meget afslappet.

Afslappet betyder også dyrere.

- Afslappet hygge, mens taxameteret løber, det er ingen spøg, siger Jacoby.

Franz Beckerlee har fundet guitaren frem igen. (Foto: Her og Nu) DK MusikNYT Beckerlee i studiet til guitar-topmøde

Pladen hedder 'Luna Plena Super Me' - fuldmåne over super mig - og det har en forklaring, ifølge guitaristen.

- Vi indspillede i 12 timer ad gangen. Ind i mellem stak jeg lige snuden udenfor, og hver gang jeg gjorde det, var der fuldmåne. Jeg havde fornemmelsen af, at månen spillede en væsentlig rolle under indspilningerne. Jeg sov ikke i de dage, måske p.g.a. jetlag, men, tror jeg, også påvirket af den fuldmåne-ting. Som jeg hører pladen, så starter den i noget tusmørke og ender i sort nat, siger Jacoby og fyrer et ulve-hyl af gennem telefonen.

Så venter der koncerter, både herhjemme og i udlandet. (Polfoto)
Så venter der koncerter, både herhjemme og i udlandet. (Polfoto)
 

Kæmpe-spring
- Og til alles fulde tilfredshed?

- Tony svarede meget høfligt, at det lyder 'virkelig godt'. Jim skrev, 'det er jo helt fantastisk, et kæmpe-spring, du har taget, jeg elsker alt, hvad jeg hører', han var rigtig glad.

Hjemme igen er Aske Jacoby ved at gøre sig klar til årets koncerter, der bringer ham til Frankrig i december, Sverige i maj og september, og der er også noget undervejs i Australien. Alle udenlandske steder spiller han med lokale musikere.

- Det betyder, jeg kan rejse på egen hånd.

Danmark står også på programmet, lidt til sommer og mere til efteråret. I den forbindelse bliver det med hans faste Aske Jacoby Band, der foruden ham selv består af 'verdens næstbedste trommeslager' - gæt selv, hvem der er den bedste - Jakob Høyer, bassisten Daniel Franck og guitaristen Rune Funck.

3 kommentarer
Vis kommentarer