Superstjerne afviser Lukas Graham

Rihanna afværger københavnernes angreb på toppen af legendarisk hitliste i USA

Rihanna og Lukas Graham konkurrerer på alverdens hitlister for tiden. (Foto: All Over og Philip Davali)
Rihanna og Lukas Graham konkurrerer på alverdens hitlister for tiden. (Foto: All Over og Philip Davali)

Verdenshittet '7 Years' har været i konstant fremgang på den amerikanske singleliste de seneste måneder, men nu gik den ikke længere.

Billboard har netop offentliggjort ugens Hot 100, der afslører, at '7 Years' gentager sidste mandags 2. plads.

Helt i top forsvarer stjernerne Rihanna og Drake de seneste seks ugers 1. plads med duetten 'Work', der er det mest populære nummer i verden for tiden.

Ifølge Billboard så haler '7 Years' dog ind på 'Work' - Lukas Graham stiger 18 procent i hitlistepoint, mens Rihanna falder 4 procent.

Selve Hot 100 opdateres først i morgen tirsdag. Listen medregner både salg, streaming og airplay.

Lukas Graham har nu befundet sig på Hot 100 i elleve uger.

Lukas Graham og Jørgen Ingmann er de eneste danskere, der er nået op som nummer 2 på hitlisten i USA. (Foto: Warner) DK MusikNYT Utrolig bedrift af Lukas Graham i USA

'7 Years' er kun det andet danske hit i historien, som opnår en plads blandt de to bedst sælgende singler i USA - og kun det fjerde danske hit på den amerikanske Top 10.

Jørgen Ingmann indtog 2. pladsen med 'Apache' tilbage i 1961, mens Bent Fabricius-Bjerres 'Alley Cat' lå nummer 7 året efter. Aquas 'Barbie Girl' var også på 7. pladsen i 1997.

Tangerer rekord i Australien
For ikke mindre end syvende uge i træk er Lukas Graham nummer 1 i både New Zealand og Australien. Dermed tangerer gruppen Aquas danske rekord med 'Doctor Jones', der toppede syv uger i Australien i 1997/98.

Lukas Grahams hit har også indtaget 1. pladsen i blandt andet Sverige, Canada, Irland, Holland, Belgien, Italien samt naturligvis Danmark.

Lukas Graham - succesdrengene vender hjem og giver fire store udendørskoncerter i juni. (Foto: Chapman Baehler) DK MusikNYT Lukas Graham vælter Australien

I Storbritannien lå '7 Years' nummer 1 i fem uger, hvilket er dansk rekord.

Hos Spotify er balladen i øjeblikket nummer 2 på Top 200 over de mest streamede numre i verden.

Lukas Graham udsendte det såkaldte 'Blue Album' internationalt i fredags, og det forventes, at albummet går ind på 2. pladsen i Storbritannien.

Sådan ser omslaget ud til den amerikanske version af Lukas Grahams plade, der udkommer i slutningen af marts. DK MusikNYT Lukas Graham uden bryster i USA

Københavnerne er kort inde i en stort set udsolgt klubturné i Nordamerika - i aften spiller de i Toronto.

I juni vender Lukas Graham hjem til Danmark, hvor de giver fire udendørskoncerter.

Selvom det 'kun' blev til en 2. plads, er Lukas Graham et meget populært navn i USA. Her kan du se amerikanske fans stimle om bandet efter en koncert i marts. (Video: Anthon Unger)

1 af 2 27-årige Lukas Graham Forchhammer under en optræden i Los Angeles i slutningen af marts. (Foto: AP)
2 af 2 Rihanna og Lukas Graham konkurrerer på alverdens hitlister for tiden. (Foto: All Over og Philip Davali)
34 kommentarer
Vis kommentarer