Surt: Kæmpe nedtur for Beyoncé

HITLISTENYT: Popstjernens album 'Lemonade' lider under ikke at være på Spotify

34-årige Beyoncé Giselle Knowles-Carter fristede kun 272 danskere i sidste uge og er blot nummer 27. (Foto: Polfoto)
34-årige Beyoncé Giselle Knowles-Carter fristede kun 272 danskere i sidste uge og er blot nummer 27. (Foto: Polfoto)

Noget kunne tyde på, at danskerne hellere vil se end høre Beyoncé.

Der er kun få billetter tilbage til superstjernens koncert i Parken 24. juli, men hun har helt anderledes svært ved at sælge sit aktuelle album, 'Lemonade'.

Efter planmæssigt at have debuteret på albumlistens 3. plads for en måned siden er 'Lemonade' allerede nede som nummer 27, og i den forgangne uge opnåede den kun en salgsscore på 272.

INTL. Album-anm. Beyoncé bluffer: Skinnet bedrager

'Lemonade' har fået meget opmærksomhed, fordi Beyoncé angiveligt hænger sin mand, Jay Z, ud på pladen. Ikke desto mindre blev albummet lanceret eksklusivt på rapperens streamingtjeneste, Tidal.

Selvom 'Lemonade' efterfølgende er sat i salg på iTunes og som cd, så er albummet ikke på Spotify, og Beyoncés strategi har altså vist sig at give bagslag i Danmark.

Texaneren klarer sig bedre i USA, hvor 'Lemonade' gik ind som nummer 1 og stadig er i Top 5.

Historisk bedrift af Drake
Hverken i USA eller Danmark kan Beyoncé dog hamle op med Drake, der er nummer 1 for tredje uge i træk på Billboard 200 med 'Views'.

Helt ekstraordinært stryger Drake frem fra nummer 48 til 1 herhjemme. Det skyldes, at 'Views', der udkom 29. april, først 13. maj blev sluppet ud på Spotify efter de første to uger kun at have været tilgængelig på iTunes og Apple Music.

Ugens hitliste samler salg og streaming i perioden 13. til 19. maj.

Aubrey Drake Graham - den canadiske rapper samarbejder med kolleger som Rihanna, Future og Pimp C. (Foto: Republic) INTL. Album-anm. Det rapler for Drake: Storhedsvanvid

Drakes internationale popularitet er så udtalt, at han for anden gang i samme måned er nummer 1 på både single- og albumlisterne i Storbritannien og USA. Det har ingen præsteret før. 

Se ugens danske Top 10 forneden og Top 40 her

Coveret til Drakes ekstremt succesfulde album 'Views', der varer ikke mindre end 81 minutter.
Coveret til Drakes ekstremt succesfulde album 'Views', der varer ikke mindre end 81 minutter.
 

22 kommentarer
Vis kommentarer