Sys Bjerre: Voksen er ikke et skældsord

Sangerinden frygtede førhen at blive voksen, men sådan har hun det ikke længere

Sys Bjerre - sangskriveren fra Vanløse udgiver nyt album i oktober. (Foto: Universal)
Sys Bjerre - sangskriveren fra Vanløse udgiver nyt album i oktober. (Foto: Universal)

Det er syv år siden, at den danske sangerinde Sys Bjerre blev landskendt med sangen 'Malene', der handler om at tage hævn over ekskæresten.

Siden er der sket meget for den i dag 30-årige sangerinde, og netop nu er hun aktuel med singlen 'Verden i HD'.

Med Sys Bjerres egne ord handler den nye single om angsten for at arve verden fra sine forældre og være for egoistisk til at vide, hvad man stiller op med den.

- På et eller andet tidspunkt bliver vi de voksne, og den tanke er på en måde uhyggelig. Lige pludselig står vi med den her dyrebare verden, der gerne skulle bestå, og forhåbentligt kan vi give en endnu bedre version videre til de børn, vi måske får. Det er jo et kæmpe ansvar, og jeg føler ikke, at jeg overhovedet har styr på det, siger Sys Bjerre.

Stjernerne ser fremad: Det skal ske i 2015

- Samtidig har vi så travlt med at realisere os selv, få alle de rigtige ting og se ud på den rigtige måde. Er vi for selvoptagede til overhovedet at koncentrere os om det?, siger sangerinden og understreger, at sangen sætter det hele lidt på spidsen.

Den rødhårede sangerinde frygtede tidligere at blive voksen. For hende var det nemlig lig med, at man skulle lege far, mor og børn i en villa i Valby. Nu er frygten næsten forsvundet.

- Jeg føler mig mere voksen, fordi jeg har gjort op med begrebet. Før havde jeg en fornemmelse af, at det med at blive voksen var lig med at gro fast og være kedelig, og det synes jeg er enorm skræmmende, siger hun og fortsætter:

- Men det betyder det jo slet ikke. Det kommer jo bare snigende, og pludselig får man lyst til at vide, hvilket lån man har taget. Det troede jeg aldrig skulle ske. At blive voksen betyder også, at man selv kan bestemme, og det er da ret fedt.

Sys Bjerre bedømmer eks i Eurovision

Sys Bjerre fremhæver også, at vi i dag lever i en meget ungdomsfikseret verden, hvor det er helt normalt at sige, at man aldrig bliver voksen.

- Sådan har jeg det ikke nu, for det med at blive voksen handler jo også om at tage ansvar for sig selv og sit eget liv. Det kan måske virke kedeligt, men det kan også betyde, at man får mulighed for at skabe den person, man gerne vil være, og det er meget cool. Voksen er ikke længere et skældsord for mig, siger hun.

Singlen 'Verden i HD' udkommer 18. september og er en del af sangerindens fjerde album, der udkommer til oktober.

Sys Bjerre: Teksterne er mit hjertebarn